Dobrý večer, právě jsem dopekla a je to opravdu VÝBORNÉ, taky jsem dala kakao, máme radši, myslím, že by si tenhle moučník zasloužil ještě lepší název... Moc děkuji za uveřejnění receptu, od teď bude náš oblíbený...a všem doporučuji vyzkoušet...
Vynikajuce!!!
není toho prášku do pečiva nějak moc? tolik chemie na tak málo mouky?
nalákaly jste mě všechny, jdu na to, držte palce
Tuto slavnostní buchtu jsem pekla na slavnost kácení máje a všem chutnala.Těsto jsem udělala dvoubarevné, přidala jsem meruňky.Pudink jsem uvařila karamelový ze 3/4 l mléka.Z plechu nic nevyteklo.Souhlasím s ostatními , nemá to chybu.
Pro Zuzanu: Mám tuto buchtu jednou s moučkovým cukrem a jednou s krupicovým cukrem, jinak vše ostatní stejně. Zkoušela jsem obě varianty a dopadly dobře ba výborně.
Souhlasím s děvčatama.Nemá to chybu.Chvála doma i v práci.Smetanu jsem dávala na vychladlou buchtu,ale zkusím i druhou verzi.
Je to úplně nejlepší buchta, lepší než šalamounské řezy, souhlasím s jajou 13.
TAk jsem ji zrovna dopekla, použila jsem čokoládový pudink a kakao na posypání. Buchta nádherně vyběhla. Kamarádka jí říká peřinová a je opravdu výborná. Smetanu jsem dala na horkou buchtu, nerozpustila se nijak tragicky.
Musím se ozvat. Nevím, jak ostatní kuchařky, ale já dávám zakysanou smetanu na horký moučník. Jak je moučník teplý, tak se něco vsákne a krásně vše provlhčí a něco zůstane na povrchu. Polévání zakysanou smetanou praktikuji i na jiných moučnících a mám úspěch. Jajo 13 asi obě možnosti vyzkoušejte a uvidíte.
Zakysana smetana se dava az na vychladle testo. A posypat ji muzete na co zrovna budete mit chut.
Mám dotaz, dá se v receptu nahradit 200 g cukr krupice za 200 g cukr moučka? Máte někdo zkušenosti? Díky.
Jěště by mě zajímalo - ta zakysaná smetana se má dávat na vychladlou buchtu nebo teplou? Já ji potřela na chladnou, ale četla jsem že i na horkou. Nerozpustí se ta zakysaná smetana? Nebo je to účel?
Dlouho jsem o této buchtě přemýšlela, až jsem se dnes rozhodla. Ale protože u nás moc nejdou na odbyt moučníky bez kakaa, přidala jsem do těsta 2 lžíce kakaa a na smetanu jsem místo skořicového cukru nasypala čokoládovou rýži. Nemá to chybu. Je to ještě lepší než šalamounské řezy.
Aby byla buchta ještě barevnější, můžete vyzkoušet obarvit půlku těsta kakaem a puding např. malinový. Na plech potom cikcak nalijete těsto a do něj přes lžíci nanesete kopičky pudinku. Aby vynikla barevnost, tak bych v tomto případě nechala raději puding z 1/2 litru mléka.
Recept jsem vyzkoušela v sobotu, ale bohužel nikdo nevydržel čekat, až se buchta zaleží:-) Moc dobré, dnes ji peču znovu. Trošku jsem to zkombinovala s podobným receptem, puding jsem vařila litru mlíka a do těsta přidala kakao. Buchta tak barevně lahodila i oku.
VYNIKAJÍCÍ !!!! Jen jsem použila čokoládový puding z 1 litru mléka, protože z 1/2 litru je toho přeci jen málo. Upečenou buchtu jsem ještě horkou polila 3 kelímky zakysané smetany smíchané se skořicovým cukrem. Opravdu doporučuji.
Je to výborné, nejvíce rodině chutnala půlka bez té zakyslé (dělala jsem radši verzi s a bez, kdyby náhodou :-) Díky za prima recept! Jo a dělala jsem dvojitý pudink, protože ten my rádi :-)
jsem opravdu zvědavá,protože hodně peču a už jsem nevěděla co.Dám vědět
Ja dávám taky 3 zakysané smetany a sypu grankem, nebo kakaem, je to šíleně žravý, úplně nejlepší je , když smetana pořádně zatuhne - tak to je potom boj o pekáč - dveře lednice se netrhnou !!! Barevnou variaci vyzkouším, dobrý nápad !!
Buchta je opravdu skvela, rodina i navsteva nadsena!!
Výborné, vláčné, žádná dusivka. Ještě jsem to trochu vylepšila -těsto dělám světlé a pudink čokoládový - lahodí to pak nejen puse ale i oku (samozřejmě to lze barevně i otočit). Do zakysané smetany vmíchám 2-3 lžíce medu a to pak je mňamka.
Buchtu jsem upekla a byla vynikající, už rozdávám recpty dál a pro veliký úspěch ji teď dělám často.
Pro velký úspěch jsem tuto buchtu pekla znovu, na potření dala 3 1/2 kysané smetany oslazené 2 vanilk. cukry a poprášila kakaem. Chutná nám víc než se skořicí - ta nám přece jen víc pasuje k jablečným koláčům ap., ale to je věc každého co má víc v oblibě. Muž pod různými záminkami chodí co chvíli do lednice a buchtu " zarovnává", a nebo se přímo zeptá - chceš taky ukrojit dort ? Zkusili jsme i karamelové řezy, ale ty nám přišly moc přeslazené, bez výrazné karamelové chuti, ale tahle buchta - to je lahoda sama !!! Díky autorce receptu, že se rozdělila s námi o recept !
Pece se jednim svihem a vysledek je fenomenalni. Byl jsem prekvapen ze v troube se nepece moc dlouho staci 20 minut a je to. :) spokojeny kuchar.R.
Odpoledne jsem buchtu upekla, teď večer je tam už jen půl plechu,je moc dobrá!!!!Přidala jsem ještě jednu smetanu, ze dvou se mi vrstva zdála tenká, příště zkusím posypat kakaem, nebo strouhanou čokoládou. Zařazuji do své sbírky, určitě vyzkoušejte - stojí to za to !!!
Vynikající!!!!!!!!!!! Jedna nestačila tak jsem ještě připékala :o)
Tak mi jsme dobuchtičky přidali jestě i borůvky a je to opravdu geniální! Všem doporučujem!
Tak jsem buchtu vyzkoušela a je vynikající !!!!! Opravdu, vřele doporučuji. Je vláčná, velice chutná!!
Podle receptu se zdá, že to může být moc dobré,především je to zajímavý postup a zajimavé suroviny.