lžíce
olivy
drobně nasekaných vypeckovaných zelených nebo černých
2
stroužek
česnek
0,50
hrnek
sladká smetana
50
g
máslo
sůl
Postup přípravy receptu
1
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit. Mezitím olejem vymažeme větší pánev a na středně velkém ohni zahřejeme. Přidáme papriky, olivy a česnek. Mícháme, až jsou papriky měkké - asi 5 minut. Přidáme smetanu a máslo. Zvýšíme teplotu, aby se nám máslo rozehřálo. Stáhneme s ohně. Když jsou brambory měkké, vyšleháme je na kaši do hladka a přidáme olivovo-krémovou směs. Podle chuti osolíme a opepříme.
2
Předem připravené můžeme přikrýt průhlednou fólii, dát do ledničky přes noc. Ohřát v mikrovlnce.
Určitě zajímavá změna, papriku jsem dávala jen jednu, dvě mi přišly moc. Jen bych určitě nekrájela olivy moc drobně, dodají kaši nakyslou chuť (která ale není špatná). Ovšem když olivy nejdou pro své drobné nakrájení identifikovat, strávníci jsou z té chuti zmatení (a mají ji tendenci přisuzovat něčemu zkaženému).
Jarda Horák
|13. 3. 2006 22:53
Je to super. Není to sice klasika ale je moc dobré. Díky za recept