Stejně velké brambory dáme vařit do vody, když jsou měkké necháme je vychladnout - rozkrojíme je napůl a vydlabeme tak, aby v nich vznikl dostatečně velký otvor. Mezitím než vychladnou, si připravíme směs k jejich plnění. Šunku nakrájenou na nudličky společně se žampiony, česnekem nakrájeným na jemné plátky a cibulí zprudka orestujeme na pánvi.
2
Když cibulka zvláční, tak ji podlijeme menším množstvím minutkové šťávy viz. recept Staročeská kuřecí směs. Dochutíme sojovkou a plníme již vydlabané brambory, které zasypeme sýrem dle chuti. Doporučuji nějaký spíše tvrdý aromatický sýr a dáme je zapéct.
3
Pro absolutní dolazení chuti a estetiky si připravíme ještě volská oka. Zapečené brambory vyskládáme dokola na talíř a doprostřed vložíme volské oka a zaručeně slastný výsledek je na světě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
martin jirout
|15. 9. 2006 21:53
na fotečkách se samozřejmě začne pracovat ale nebude to hned , co bych pro vás neudělal počítám že tak do měsíce by se to mohlo podařit...
Simča Sládková
|15. 9. 2006 14:04
Jo, jo, Martin opět nezklamal :-))). Něco takovýho dělám, ale bez volských očí. U nás se tomu říká labužnické brambory :-)))). Jen Martine - fotečky by k těm tvým pokladům nebyly?
Gábina Houšková
|15. 9. 2006 12:22
Maggi vyrábí šťávu k vepřové nebo hovězí pečeni, dostane se např. v Makru, velké balení stojí kolem 170 Kč. (cca 1 kg)
Jaroslava Oumarová
|15. 9. 2006 11:36
Už podle názvu poznám, že je to recept od Martina:-)). Jinak toto znám, ale v trochu chudší verzi.
ANNA POLÁKOVÁ
|15. 9. 2006 11:32
ještě dotaz, všude koukám po minutkové šťávě, ale nikde jsem ji neviděla.Prosím Vás, kdo to vyrábí?? Voda se solamylem,sojovkou a lehce zastříknutá červeným vínem není špatná, ale proč si neulehčit život. Děkuji