• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Napište svůj komentář k receptu

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg špenát cerstvy nebo mrazeny (ne protlak)
    • 500
      g ricotta
    • 60
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • majoránka
    • olivový olej
  • Testo
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • 120
      ml studená voda
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do lednice.
2
Špenát spaříme, dobře vymačkáme veškerou tekutinu, můžeme jemně rozkrájet. Vychladlý jej smícháme s 60 g parmesanu, přidáme lžičku majoránky, případně osolíme a promícháme. Ricottu smícháme se šlehačkou (ne šlehanou).
3
Těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme 1 díl a přeneseme do dortové otevirací formy vymazané máslem a vysypané moukou, také můžeme těsto vyválet přímo na pečícím papíře a takto jej dát do formy, těsto musí pokrýt i stěny formy. Povrch těsta namažeme olivovým olejem, rovnoměrne naneseme vrstvu špenátu a na špenát dáme vrstvu ricotty. Lžičkou vytlačíme 4 dostatečně hluboké důlky a do důlků rozklepneme syrová vajíčka. Dáme pozor, aby žloutek zůstal neporušen. Osolíme, opepříme, posypeme zbylým parmesanem. Vyválíme druhou část těsta (malý kousek si můžeme nechat na ozdobení) a přeneseme jej na dortu. Spojíme okraje, dobře je zmáčkneme prsty, můžeme vytvořit malé vlnky. Z kousku těsta můžeme vytvořit lístečky a květinky a ozdobit naši dortu, blízko ozdob uděláme párátkem pár dírek, aby mohla unikat pára. Povrch můžeme potřít vejcem (není nutno). Upečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 40 - 45 minut. Necháme vychladnout a podáváme.
4
Tak jako k českým Velikonocům neodmyslitelně patří beránek, Velikonoce italské se neobejdou bez tohoto receptu. Já osobně jej někdy dělám i mimo velikonoční svátky, rodina ani návštěvy tímto pohoštěním nikdy nepohrdly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Torta di spinaci

Torta di spinaci

Torta alla ricotta

Torta alla ricotta

Torta di spaghetti KOPRA

Torta di spaghetti KOPRA

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 7. 2024 13:42

    Dobrý, děkuji za recept.

  • KaRa | 9. 5. 2014 09:48

    Mooooc dobrý, díky!

  • Mášenka M | 25. 4. 2011 17:24

    Místo ricoty jsem dala tvaroh. Špenát jsem ochutila česnekem, majoránku nepoužívám. Sic jsem se s tím trochu prala, výsledek byl <:-) !

  • pippiva
    pippiva | 29. 3. 2011 23:02

    Tak to se na me nezlobte, ale proc by jej nemohla ochutnat?! Nevidim nic spatneho na tom, napsat, ze nekdo dany recept jedl. V Italii je tento recept opravdu velice rozsireny.

  • Muller | 29. 3. 2011 19:07

    Mozna pred sto lety,nebo v minulem zivote :-D :-D :-D .

  • pippiva
    pippiva | 29. 3. 2011 14:10

    Tesi me, ze ti chutna. Ja jej delam ani ne tak kvuli navstevam, ale kvuli sobe :-D ;-) , klidne muzu sporadat polovinu na posezeni <:-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 28. 3. 2011 10:48

    Ivo, tenhle dort je moc dobrý, jedla jsem ho poprvé u kamarádky v Itálii a moc mi chutnal ;-) zdravím ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Zelenina
Pokrmy Chuťovky Z mléka / sýra Ze zeleniny Slané Oběd Večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Majoránka Máslo Olivový olej Polohrubá mouka Ricotta Smetana ke šlehání Špenát Strouhaný parmazán Studená voda Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

12
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
10
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
9
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
9
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
7
Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné lívance z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Slaný štrůdl - 4 varianty
Slaný štrůdl - 4 varianty
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný veganský štrůdl
Slaný veganský štrůdl
Slaný vínový koláč
Slaný vínový koláč
Slaný zákusek se šunkou a sýrem
Slaný zákusek se šunkou a sýrem
Slaný závin s plísňovým sýrem
Slaný závin s plísňovým sýrem
  • Recepty.cz
  • Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact