• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Napište svůj komentář k receptu

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg špenát cerstvy nebo mrazeny (ne protlak)
    • 500
      g ricotta
    • 60
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • majoránka
    • olivový olej
  • Testo
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • 120
      ml studená voda
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do lednice.
2
Špenát spaříme, dobře vymačkáme veškerou tekutinu, můžeme jemně rozkrájet. Vychladlý jej smícháme s 60 g parmesanu, přidáme lžičku majoránky, případně osolíme a promícháme. Ricottu smícháme se šlehačkou (ne šlehanou).
3
Těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme 1 díl a přeneseme do dortové otevirací formy vymazané máslem a vysypané moukou, také můžeme těsto vyválet přímo na pečícím papíře a takto jej dát do formy, těsto musí pokrýt i stěny formy. Povrch těsta namažeme olivovým olejem, rovnoměrne naneseme vrstvu špenátu a na špenát dáme vrstvu ricotty. Lžičkou vytlačíme 4 dostatečně hluboké důlky a do důlků rozklepneme syrová vajíčka. Dáme pozor, aby žloutek zůstal neporušen. Osolíme, opepříme, posypeme zbylým parmesanem. Vyválíme druhou část těsta (malý kousek si můžeme nechat na ozdobení) a přeneseme jej na dortu. Spojíme okraje, dobře je zmáčkneme prsty, můžeme vytvořit malé vlnky. Z kousku těsta můžeme vytvořit lístečky a květinky a ozdobit naši dortu, blízko ozdob uděláme párátkem pár dírek, aby mohla unikat pára. Povrch můžeme potřít vejcem (není nutno). Upečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 40 - 45 minut. Necháme vychladnout a podáváme.
4
Tak jako k českým Velikonocům neodmyslitelně patří beránek, Velikonoce italské se neobejdou bez tohoto receptu. Já osobně jej někdy dělám i mimo velikonoční svátky, rodina ani návštěvy tímto pohoštěním nikdy nepohrdly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Torta di spinaci

Torta di spinaci

Torta alla ricotta

Torta alla ricotta

Torta di spaghetti KOPRA

Torta di spaghetti KOPRA

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 7. 2024 13:42

    Dobrý, děkuji za recept.

  • KaRa | 9. 5. 2014 09:48

    Mooooc dobrý, díky!

  • Mášenka M | 25. 4. 2011 17:24

    Místo ricoty jsem dala tvaroh. Špenát jsem ochutila česnekem, majoránku nepoužívám. Sic jsem se s tím trochu prala, výsledek byl <:-) !

  • pippiva
    pippiva | 29. 3. 2011 23:02

    Tak to se na me nezlobte, ale proc by jej nemohla ochutnat?! Nevidim nic spatneho na tom, napsat, ze nekdo dany recept jedl. V Italii je tento recept opravdu velice rozsireny.

  • Muller | 29. 3. 2011 19:07

    Mozna pred sto lety,nebo v minulem zivote :-D :-D :-D .

  • pippiva
    pippiva | 29. 3. 2011 14:10

    Tesi me, ze ti chutna. Ja jej delam ani ne tak kvuli navstevam, ale kvuli sobe :-D ;-) , klidne muzu sporadat polovinu na posezeni <:-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 28. 3. 2011 10:48

    Ivo, tenhle dort je moc dobrý, jedla jsem ho poprvé u kamarádky v Itálii a moc mi chutnal ;-) zdravím ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Zelenina
Pokrmy Chuťovky Z mléka / sýra Ze zeleniny Slané Oběd Večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Majoránka Máslo Olivový olej Polohrubá mouka Ricotta Smetana ke šlehání Špenát Strouhaný parmazán Studená voda Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Rybí pomazánka s tvarohem

Rybí pomazánka s tvarohem

Linecké banánky

Linecké banánky

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Chléb

Chléb

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

13
Bramborový salát s chřestem
Bramborový salát s…
12
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
11
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
10
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
9
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Slaný štrůdl - 4 varianty
Slaný štrůdl - 4 varianty
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný veganský štrůdl
Slaný veganský štrůdl
Slaný vínový koláč
Slaný vínový koláč
Slaný zákusek se šunkou a sýrem
Slaný zákusek se šunkou a sýrem
Slaný závin s plísňovým sýrem
Slaný závin s plísňovým sýrem
  • Recepty.cz
  • Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact