Vločky opražíme na suché pánvi, necháme vychladnout, rozmícháme vločky, mouku, podmáslí, mléko a 1 lžičku soli, oddělíme žloutky od bílků a žloutky přimícháme do těsta, necháme 30minut odpočinout.
2
Fazolky opláchneme, očistíme, nakrájíme na kousky, můžeme použít i fazolky mražené, povaříme je 10-12 minut v osolené vodě. Slijeme, horké uchováme, slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na suché pánvi, odložíme ji stranou.
3
Z bílků ušleháme pevný sníh, zamícháme do vloček, vmícháme také slaninu a petrželku. Těsto pečeme na pánvi natřikrát, vždy s 1 lžící oleje, vždy ke konci pečení potrháme vidličkou, přidáme 1 lžíci másla a dopečeme, fazolky smícháme s trhancem, posypeme petrželkou a podáváme.
4
Můžeme podávat se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem ochuceným bylinkami a solí.