Tento slaný štrůdl v sobě ukrývá nevšední kombinaci surovin - hrušky, oříšky a gorgonzolu. Příprava není nijak složitá a určitě si na něm všichni pochutnají.
Troubu si rozpalte na 220 °C. Vál posypejte moukou a listové těsto na něm rozválejte do obdélníku
2
Na rozválené těsto rozložte vrstvu hrušek, nakrájených na zhruba 1 až 2 cm velké kostičky. Na ně rovnoměrně rozložte gorgonzolu
nakrájenou na plátky a větší část nasekaných ořechů. Posypejte pepřem (množství volte podle vlastní chuti)
Štrúdl stočte a opatrně přeneste na suchý plech. Konce těsta zahněte dolů pod štrúdl. Vrchní stranu potřete rozšlehaným vejcem a posypejte zbytkem nasekaných ořechů. Pečte dozlatova, bude to trvat asi 20 minut.
4
Recept pochází z kuchařky Karolíny Kamberské Každý den je svátek.