• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Napište svůj komentář k receptu

Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tento slaný štrůdl v sobě ukrývá nevšední kombinaci surovin - hrušky, oříšky a gorgonzolu. Příprava není nijak složitá a určitě si na něm všichni pochutnají.

Suroviny

20 porce
    • 1
      ks listové těsto
    • mouka na rozválení
    • 6
      ks hrušky
    • 200
      g gorgonzola piccante
    • 1
      hrst vlašské ořechy
    • pepř mletý čerstvý
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Troubu si rozpalte na 220 °C. Vál posypejte moukou a listové těsto na něm rozválejte do obdélníku
2
Na rozválené těsto rozložte vrstvu hrušek, nakrájených na zhruba 1 až 2 cm velké kostičky. Na ně rovnoměrně rozložte gorgonzolu nakrájenou na plátky a větší část nasekaných ořechů. Posypejte pepřem (množství volte podle vlastní chuti)

RADA: Nejlepší recepty z hrušek - na slano i na sladko

3
Štrúdl stočte a opatrně přeneste na suchý plech. Konce těsta zahněte dolů pod štrúdl. Vrchní stranu potřete rozšlehaným vejcem a posypejte zbytkem nasekaných ořechů. Pečte dozlatova, bude to trvat asi 20 minut.
4
Recept pochází z kuchařky Karolíny Kamberské Každý den je svátek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Hruškový koláč

Hruškový koláč

Pizza roládky

Pizza roládky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané štrůdly a rolády
Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Gorgonzola Hrušky Listové těsto Mouka Pepř mletý Rozšlehané vejce Vlašské ořechy

Křupavé domácí sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

120 minut
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Křupavé domácí sušenky

Poslední sledované recepty

46
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
30
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
21
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Cuketový salát s omáčkou z grilovaných paprik
Cuketový salát s omáčkou…

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Češi ji milují! Aristokratka Kubařová je tentokrát seznamuje se samotnou Smrtí.

Češi ji milují! Aristokratka Kubařová je tentokrát seznamuje se samotnou Smrtí.

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Další doporučené recepty:

Slaný řecký koláč
Slaný řecký koláč
Slaný štrůdl
Slaný štrůdl
Slaný štrůdl - 4 varianty
Slaný štrůdl - 4 varianty
Slaný veganský štrůdl
Slaný veganský štrůdl
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta…
Slaný vínový koláč
Slaný vínový koláč
  • Recepty.cz
  • Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact