RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!
Zkuste naplnit ochuceným špenátem, nemá to chybu.
Ja do štrudlu přidávám ještě na jemno nakrájené papriky a rajčátka navrch posypu oreganem a přikryju sýrem. Zabalený štrůdl pomažu rozšlehaným vejcem a posypu trochou kmínu.
vyborny strudl je se slaninou a s kyselym zelim nebo supr varianta niva s orechy :))
Prosím vás jak udělám těsto aby mi tak strašně nedrobylo?? děkuji :)
Tento slaný štrůdl také mohu doporučit, velmi dobrá rychlovka ! U nás doma velmi oblíbené jídlo. Dávám šunku, sýr plátek, kečup, hermelín, porek, žampiony. Příště zkusím se zelím.
lehce osmažím nemastnou slaninku na škvarečky, na tom lehce podusím kyselé zelí. Vychladit. Na vyválené lístkové těsto pokladu zelí se škvarečky, na to krájený šunkový sálám a na to strouhaný aidam. Sroluji , potřu vejcem a peču. Jedlé!
Zrovna dneska si budu strudl delat k veceri:)
Také ráda dělám, skládám sýr (někdy i zauzený), šunku, malinko posypu grilovacím kořením, pak trochu sladkého sterilovaného zelí a trošku pocákám výborným biokečupem.
Já peču podle podobného receptu. Z balíčku listového těsta dělám 2 šišky a hustě posypu na slabá kolečka pokrájenou cibulí. Všem doporučuji vyzkoušet a dávám za 1.
Se zelim to chutna zase moji mame, treba i s parkem.
Láká mne to vyzkoušet. Včera jme totiž v práci dostali krabici z pekařství Lifka v Chocni / tak výborné pečivo jsem už dlouho nejedla/. Byly tam i něco jaho obdélníky - hřebeny z listového těsta. Byla v nich i zelenina /třeba kukuřice/ a zelí a byly prostě úžasný! Nezkoušel jste někdo do tohoto závinu přidat třeba to zelí? Díky za odpověď. Ivana
Já dávám dovnitř buď-špenát/udělaný/,mleté,sýr nebo špenát,drůbeží lanšmít,párek a třetí varianta je špenát ,krabí tyčinky/mražené/,niva.Závin posypu kmínem nebo sezamem,a nám zase chutná víc druhý den/studený/,i se líp krájí.
Recept je tu už několikrát. Dělám také tzv. úklid v lednici, přidávám nivu, pórek, cibuli, naposled jsem ho dělala s romadúrem-to bylo vynjkající!!!