Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji restujeme na kolečka pokrájené cibule, přidáme papriky, rajčata a mrkev, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, podlijeme troškou vody a pod pokličkou necháme pár minut podusit.
2
Pak si připravíme bešamel z másla, hladké mouky, mléka, nastrouhaného eidamu, špetky soli. Uzené tofu najemno nastrouháme a odložíme stranou. Připravíme si vyšší kulatou zapékací mísu a položíme do ní první palačinku. Na ni rozprostřeme trochu zeleninové směsky, na ni nasypeme trochu uzeného tofu, přidáme trochu bešamelu, který překryjeme další palačinkou.
3
Pak pokračujeme pořád stejně - na palačinku zeleninovou směs, tofu, bešamel, dokud nezpracujeme všechny suroviny. Zakončujeme bešamelem, přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté, kde pečeme cca 60 minut při 180 °C. (Průřez dortem vypadá nejlépe druhý den).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vlaďka Dary
|8. 12. 2007 16:03
...zeleninové papriky nebo se jim dále říká "salátové"...prostě ty klasické,ne kapiové.Ale ono je to v podstatě jedno,které se do jídla použijí
Tereza J.
|27. 11. 2007 07:04
Nie som autorka, ale je to tak ako píšete, aj ja som sa už stretla s pomenovaním "zeleninové papriky" v časopisoch. Myslí sa paprika na jedenie ako zelenina. Nepíšem zelená, alebo dnes už sú rôznych farieb ))
Anonym
|26. 11. 2007 20:02
co to jsou -zeleninové- papriky? myslíte zelené že?:-)