Troubu rozehřejeme na 200 - 220°C. Těsto vyválíme na 0,5 cm vysoký plát a vyložíme jím větší formu,pekáček,nebo více menších formiček. Přebytečné těsto odřízneme, dno propícháme vidličkou, aby se nezvedalo nebo na ně nasypeme suché fazole (hrách) a předpečeme cca 10 minut.Pak luštěniny vysypeme a uschováme na další pečení. Mrkev očistíme, pokrájíme na nudličky a předvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Pak scedíme a necháme okapat.
2
Okapanou jí rozložíme na těsto. Česnek nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme, vejce rozšleháme se smetanou, petrželku najemno nasekáme a vše v misce smícháme, osolíme, opepříme a pomalu vlijeme na těsto s mrkví. Koláč dopékáme ještě 30 - 40 minut, až budeme mít povrch zlatavý a křupavý.
Moc dobré, jen jsem krájela mrkev na kolečka, tak se mi to pak z koláče vykotálelo :)
Příště nebudu líná a budu krájet na proužky...
Julie
|7. 12. 2014 20:27
Koláč je moc dobrý a studený ještě lepší jak teplý, určitě se k receptu ještě vrátím a děkuji za něj.
Mirka Leonová
|28. 5. 2013 11:16
Chutnal mi ještě vlahý, ale krájí se líp vychladlý a i tak je výborný :-* . Zkusím příště i s nivou, taky je dost výrazná a máme ji rádi :-P .
Míša
|16. 3. 2012 11:59
Ahoj! Doporučuju péct bez předpékání těsta, ušetří to čas a těsto je upečený dobře. Na Velikovoce ho chci dělat a tak jsem si ho radši zkusila dřív, aby nedošlo k nechtěnému faux pas. Je to fakt delikatesa a na Velikonoce nebude naposled, jen do něj možná ještě přihodím zmražený hrášek, aby byl ještě hezčí. Všem vřele doporučuju zkusit, je to bomba.
Pištorová Mirka
|2. 11. 2011 10:56
Před chvílí jsem dojedla poslední kousek a recept si jdu za dobré paměti opsat, je moc dobrý a děkuji za něj.
Vlasta
|27. 9. 2011 14:40
Vřele doporučuji! Naprosto parádní, vynikající teplý i studený, chutnal i dorostencům a to je div divů! Dala jsem na rady z komentářů, nepředpékala, není to nutné a ušetří se čas i fazole.
Denisa
|22. 7. 2011 12:57
Také jsem listové těsto nepředpékala, sýr použila normální cihlu a česneku dala 3 stroužky. Koláč je moc dobrý, mrkev můžem na všechny způsoby ;-) :-P
Střapatková
|30. 5. 2011 22:25
vynikající, chutnal nám teplý i studený :)
Zdena
|1. 5. 2011 15:24
Těsto jsem nepředpékala, nevadilo to vůbec a ta chuť O:-) :-* .Moc dobré i pro manžela masožravce :-) .