• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slaný kynutý závin
Napište svůj komentář k receptu

Slaný kynutý závin

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaný kynutý závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      kostka droždí cca 20g
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g máslo nebo tuku
    • 3
      dl mléko
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • voda případně
  • Škvarková náplň
    • 300
      g škvarky
    • 1
      ks cuketa malá
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce majoránka čerstvá, nebu 1/2 balíčky sušené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Zelná náplň s klobásou
    • 300
      g klobása
    • 100
      g uzená slanina
    • 0,50
      ks hlávkové zelí
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vařená vejce natvrdo
    • 2
      ks vařené brambory
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce vegeta

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme na vál uděláme důlek a vlijeme do něj kvásek z droždí poloviny mírně ohřátého mléka, špetky cukru, lžíce mouky a necháme vykynout. Potom přilijeme zbytek vlažného mléka, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, rozpuštěné máslo (tuk), osolíme, vypracujeme hladké, kypré těsto a necháme kynout asi 1/2 hodiny. Z vykynutého těsta uděláme 3 bochánky, každý rozválíme, potřeme náplní, stočíme do závinu a uložíme je vedle sebe na pomazaný plech nebo pečící papír. Hotové záviny potřeme olejem nebo rozpuštěným sádlem, necháme ještě chvíli kynout popícháme vidličkou a pečeme do zlatohněda.
2
Škvarková náplň postup: Škvarky umeleme, přidáme jemně nasekanou cibuli, na nudličky nastrouhanou cukínu zbavenou vody, vejce sůl, koření a promícháme. Je-li směs příliš tuhá, přidáme lžíci kysané smetany.
3
Zelná náplň postup: Uzenou slaninu nakrájíme nadrobno, osmažíme, postupně přidáme nasekanou cibuli, nadrobno nakrájené zelí a podusíme doměkka. Odstavíme, necháme vychladnout, potom přidáme nadrobno krájenou klobásu, pokrájená vejce, nastrouhané brambory, mletý kmín a vegetu, která nahrazuje sůl a dobře promícháme. Klobásu můžeme nahradit pokrájeným uzeným masem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý závin

Kynutý závin

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Štrůdly Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Slané Záviny Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr Droždí Hlávkové zelí Klobása Majoránka Máslo Mléko Mletý kmín Pepř mletý Polohrubá mouka Škvarky Sůl Uzená slanina Vařená vejce Vařené brambory Vegeta Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Žampionové placičky (karbanátky)

Žampionové placičky (karbanátky)

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

138
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková…
36
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Slaný kynutý závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact