• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slaný kynutý závin
Napište svůj komentář k receptu

Slaný kynutý závin

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaný kynutý závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      kostka droždí cca 20g
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g máslo nebo tuku
    • 3
      dl mléko
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • voda případně
  • Škvarková náplň
    • 300
      g škvarky
    • 1
      ks cuketa malá
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce majoránka čerstvá, nebu 1/2 balíčky sušené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Zelná náplň s klobásou
    • 300
      g klobása
    • 100
      g uzená slanina
    • 0,50
      ks hlávkové zelí
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vařená vejce natvrdo
    • 2
      ks vařené brambory
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce vegeta

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme na vál uděláme důlek a vlijeme do něj kvásek z droždí poloviny mírně ohřátého mléka, špetky cukru, lžíce mouky a necháme vykynout. Potom přilijeme zbytek vlažného mléka, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, rozpuštěné máslo (tuk), osolíme, vypracujeme hladké, kypré těsto a necháme kynout asi 1/2 hodiny. Z vykynutého těsta uděláme 3 bochánky, každý rozválíme, potřeme náplní, stočíme do závinu a uložíme je vedle sebe na pomazaný plech nebo pečící papír. Hotové záviny potřeme olejem nebo rozpuštěným sádlem, necháme ještě chvíli kynout popícháme vidličkou a pečeme do zlatohněda.
2
Škvarková náplň postup: Škvarky umeleme, přidáme jemně nasekanou cibuli, na nudličky nastrouhanou cukínu zbavenou vody, vejce sůl, koření a promícháme. Je-li směs příliš tuhá, přidáme lžíci kysané smetany.
3
Zelná náplň postup: Uzenou slaninu nakrájíme nadrobno, osmažíme, postupně přidáme nasekanou cibuli, nadrobno nakrájené zelí a podusíme doměkka. Odstavíme, necháme vychladnout, potom přidáme nadrobno krájenou klobásu, pokrájená vejce, nastrouhané brambory, mletý kmín a vegetu, která nahrazuje sůl a dobře promícháme. Klobásu můžeme nahradit pokrájeným uzeným masem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý závin

Kynutý závin

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Štrůdly Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Slané Záviny Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr Droždí Hlávkové zelí Klobása Majoránka Máslo Mléko Mletý kmín Pepř mletý Polohrubá mouka Škvarky Sůl Uzená slanina Vařená vejce Vařené brambory Vegeta Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Kaštany

Kaštany

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

45
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
24
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Slaný kynutý závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact