• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Slaný kynutý závin
Napište svůj komentář k receptu

Slaný kynutý závin

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaný kynutý závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      kostka droždí cca 20g
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g máslo nebo tuku
    • 3
      dl mléko
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • voda případně
  • Škvarková náplň
    • 300
      g škvarky
    • 1
      ks cuketa malá
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce majoránka čerstvá, nebu 1/2 balíčky sušené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Zelná náplň s klobásou
    • 300
      g klobása
    • 100
      g uzená slanina
    • 0,50
      ks hlávkové zelí
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vařená vejce natvrdo
    • 2
      ks vařené brambory
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce vegeta

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme na vál uděláme důlek a vlijeme do něj kvásek z droždí poloviny mírně ohřátého mléka, špetky cukru, lžíce mouky a necháme vykynout. Potom přilijeme zbytek vlažného mléka, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, rozpuštěné máslo (tuk), osolíme, vypracujeme hladké, kypré těsto a necháme kynout asi 1/2 hodiny. Z vykynutého těsta uděláme 3 bochánky, každý rozválíme, potřeme náplní, stočíme do závinu a uložíme je vedle sebe na pomazaný plech nebo pečící papír. Hotové záviny potřeme olejem nebo rozpuštěným sádlem, necháme ještě chvíli kynout popícháme vidličkou a pečeme do zlatohněda.
2
Škvarková náplň postup: Škvarky umeleme, přidáme jemně nasekanou cibuli, na nudličky nastrouhanou cukínu zbavenou vody, vejce sůl, koření a promícháme. Je-li směs příliš tuhá, přidáme lžíci kysané smetany.
3
Zelná náplň postup: Uzenou slaninu nakrájíme nadrobno, osmažíme, postupně přidáme nasekanou cibuli, nadrobno nakrájené zelí a podusíme doměkka. Odstavíme, necháme vychladnout, potom přidáme nadrobno krájenou klobásu, pokrájená vejce, nastrouhané brambory, mletý kmín a vegetu, která nahrazuje sůl a dobře promícháme. Klobásu můžeme nahradit pokrájeným uzeným masem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý závin

Kynutý závin

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Štrůdly Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Slané Záviny Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr Droždí Hlávkové zelí Klobása Majoránka Máslo Mléko Mletý kmín Pepř mletý Polohrubá mouka Škvarky Sůl Uzená slanina Vařená vejce Vařené brambory Vegeta Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

117
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
47
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
33
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
31
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…
26
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Co »složilo« Slováčka (82) přímo v letadle: Zákeřná infekce v těle!

Co »složilo« Slováčka (82) přímo v letadle: Zákeřná infekce v těle!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Slaný kynutý závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact