Tak jako těsto je naprosto luxusní, používám ho i na cibulový koláč. Krokouše jsem dnes dělala poprvé a z náplní cibulovou a úspěch jen z hlavou jsem měla problém ale to se časem vychytá super receptík díky <3 <3 <3 <:-)
Dnes jsem vyzkoušela poprvé a i při mé nešikovnosti vypadal výsledek jako krokodýl. Dělala jsem s náplní z brambor, šunky a sýru a chutnalo nám. Dík za super nápad :-)
prosím jak dlouho se to peče a přibližně při jaké teplotě? děkuji
Tentokrat jsem cerpaala inspiraci, delala jsem zdravejsi ;-) verzi testa-misto majonezy jsem dala olivovy olej a zloutek, cast mouky jsem nahradila moukou celozrnnou. Tvorila jsem zaviny na zpusob tela krokodyla, vypadalo to moc hezky, cast naplne z varenych brambor, brokolice, uzeneho syra a muskatoveho orisku. Opet dekuji za inspiraci <3
Delala jsem opet. V lednici se na me smal zbytek majonezy a varenych brambor, delala jsem polovicni davku s naplni brambory-sunka-syr-vejce, ocka jsem dala 2 liskove orisky. Krokodyl je trochu jiny nez predesli, moc jsem testo nevyvalela, takze je tlustsi oproti predchozim krokodylum :-D . Co by clovek pro deti neudelal, alespon maji radost a ja take <3
Krokodyli meli uspech ! Delala jsem 2, jeden s naplni z ricotty a spenatu, druhy plneny bramborovou naplni (varene brambory, emmental, vejce, olivy, kapary a rakousky spek ). Pred pecenim nakonec jeste oba kynuli (v troube jsem pekla jeste dalsi vytvor), pak nez se upekl jeden, nakynul i druhy, myslim, ze neni na skodu je nechat pred pecenim jeste kynout. Testo vyborne, majonezy jsem dala cca 150 gr. Samotne tvoreni bylo jednoduche, jen ty oci jsem zatlacila prilis, takze pak nebyly moc videt, ale to na efektu a chuti neubralo. Diky za super recept! <:-) ;-)
Ne, když jsem ty rolády zatočila a pak stříhala a nazdobila, už jsem nenechávala kynout a šoupla krokouše do trouby. Ať se povede!!!!
Technicky dotaz: po vytvoreni krokodyla jeste nechavate kynout nebo jej rovnou soupnete do trouby? Diky.
já se s tím popravdě moc nepárala.. Brambory jsem vařila už loupané, hodně do měkka, dala do misky, přidala tu zakysanku a pálivý krenex (myslím že 3 nebo 4 lžičky) a rozmačkala vidličkou, pak jen nakrájela trochu šunky a vmíchala. Měla jsem trochu strach, náplň z brabor mi přišla docela zvláštní, ale vážně to bylo skvělé. už se na ty brambory ve šlupce a zakysankou s křenem těším ta opečená slanina bude určitě taky výborná, ale já raději nebudu zkoušet, ať se vlezu do kalhot
Nnln - jak děláš tu náplň? Pomačkář vařené brambory? Vařené jak? Ve šlupce nebo bez? A přidáš nastrouhaný křen, předpokládám. Ajinak? Nějaké vajíčko? Nebo slaninku? Hmmm, to by asi nebylo marné... Osmahlá slaninka nakrájemná na proužky přidaná k pomačkaným bramborám se křenem a žloukem.... Hmm asi tak bych to viděla a vyzkouším :-)
pekla jsem znova, opět s velkým úspěchem, tentokrát jsem dělala i náplň z brambor a křenu a byla tak výborná, že si někdy na oběd udělám jen ty brambory se zakysanou smetanou a křenem vážně výborné!
no aby ne! dostali i kus s sebou a vůbec se nebránili) fakt dobrota a navíc zajímavá, možná by nebylo na škodu zkusit je i nasladko ;-)
a to těsto je vážně výborné! měla jsem trochu strach, že jsem krokodýly přepekla, ale i pokud jo, těsto je pořád dobré, vůbec není suché, takže dobrota :-) jednu náplň jsem dělala z vajec, ale místo pórku dala papriky a druhou jsem dělala jen šunku, slaninu a dva druhy sýru, obě jsou dobré, ale krokodýl z té vaječné náplně vypadá lépe, bylo jí víc, tak je takový baculatější takže krokodýli výborní a nemluvě o tom jak se všem líbili ;-) určitě jsem nepekla naposled. díky moc za skvělý recept i rady!
tak už jsou fotky tam trochu jsem bojovala, protože jsem je napřed ukládala, když jsem vložila, že jsem vyzkoušela, ale tam se nikde nezobrazují
Doufám, že jsi vyfotila a pochlubíš se!!!!
tak a už jsou na svetě jen jsem nevěděla, jak dlouho péct a pořád jsem měla strach, ať se udělají i uvnitř tak nevím, li jsem je nakonec trochu nepřepekla. spálení nejsou, ale opálení ano ale vypadají dobře, dokonce opravdu jako krokodýli ochutnáme až odpoledne, tak jsem zvědavá, co návštěva na to ;-)
díky těsto už kyne, ale to samotné tvoření bude asi větší práce a ty oči z té šunky se mi i líbí více. Jsou takové.. opravdové :-! A děkuji, teď jsem se dívala a máš to tam i napsané, že je to obočí z válečku těsta, mohlo mi to dojít.. někdy to asi potřebuji říct dvakrát ;-) tak díky
Nnln - nic jsem narozřezávala, ale NA zabalené naplněné těsto jsem nalepila váleček, vytvarovaný do takové jako ležaté trojky.... Nevím, jak to popsat - prostě to "obočí" je nalepené na hlavu. A ano, oči jsou plátky šunky, okraje jsem založila dospod a připla jsem to hřebíčkem (kořením). Většinou dávám olivu, ale tenkrát jsem je nějak opoměla koupit, tak jsem improvizovala.... Tak ať se korouš povede!!!!
simčo, prosim tě, jaks dělala ty oči u toho velkého krokodýla? Rozřízlé a od sebe odtažené těsto a uvnitř je šunka a zapíchlý hřebíček? Pokud mi to malý dovolí, zítra se pokusím.. no, jsem zvědavá, li to toho krokodýla bude aspoň připomínat)
Jééj, ty si ale šikovná, obdivujem ťa ako si sa s tými krokodílami pohrala. Nebála si sa ich, veď sú ako naozajstní. 8-)
Prosím Tě, s Tvojí ochotně konzumující rodinkou to hravě zvládnete ;-) :-P :-D
...už to chápu a můžu machrovat :-D :-D ;-) , takhle se mi to složité ani moc nezdá, ale je to kus ;-) :-D
Tak jsem přidala foto-postup, Na titulní fotce je jeden veliký krokouš z celé dávky, na postupu jsem fotila výrobu polovičního (kdy z dávky vyšli dva). Určitě ho zkuste, na všech oslavách měl veilký úspěch :-)
...ten je :-)) ! Na postup si taky počkám, mozek mám jaksi mimo lebku už delší čas a jsem zvědavý, jak si tu potvoru tvořila :-D :-D ...
hezky pojmenované.. dusivky často dávám do buchet jogurt, ať nejsou tak suché, ale podívám se teda i po reeptu s majonézou. dík za tip
Ten krokodýl je nádherný a musí být i výborný,ale udělat bych to nezvládla ach jo....prosím o podrobnější postup díky mooc :-\
Krokodýl je naprosto luxusní, nádherný, super tip! Nelko, dělávám majonézové svatební koláčky, jsou perfektní, vláčné a dlouho vydrží, i majonézová buchta s čímkoliv (ovocem, čokoládou nebo jen polevou) nemá chybu, nejsou to dusivky....
aha. jo, je to vlastně jasné, ale fakt by mě to nenapadlo. a už vůbec ne ten krokodýl.. je fakt skvělý díky, nelka
No nnin, jak jsem koupila, tak prodávám. Majonéza je v podstatě tuk a vejce, takže se do tohoto těsta nedávají vajíčka a tuk (někdy olej, jindy máslo/sádlo) a prostě se dá majolka... A není to můj nápad, kdysi (tak 4 - 5 let?) se o objevilo na nějakých ruských stránkách o pečení....
ten vypadá úžasně!! vážně skvělý nápad. a jen, můžu se zeptat, proč ta majonéza v těstě? místo tuku? snad se neptám hloupě, ale takové těsto neznám.. díky!
Jj, moje dcera měla vloni přímo "dračí hostinu" na narozeniný. Dort byl s drakem, k jídlu na slano dračí zuby, pečení hadí, želvy a zlatý hřeb - tenhle krokodýl.... Ale doma mi nejdou sem nahrávat fotky a zapoměla jsem si fotky postupu nahrát na flešku, tak je přidám až v pondělí....
Simco, super napad ! :-D <:-) Davam do oblibenych, pro deti jak bych nasla !