1. Připravíme si těsto z mouky, másla, 1 vejce a špetky soli. Moukou posypeme vál, do mouky nakrájíme máslo rovnou z lednice a vklepneme vajíčko, přidáme špetku soli. Vše nejdříve začneme propracovávat nožem, po chvilce hněteme těsto rukama, dokud se nepřestane drobit. Zpracované těsto vložíme na 30-60 minut do lednice ztuhnout. Tuk v těstě by neměl moc změknout, jinak se bude těsto moc lepit. Není na škodu, když v těstě zůstanou kousky másla.
2. Připravíme si náplň do koláče. Na pánvi necháme rozehřát trochu oleje, přidáme nakrájenou zeleninu a koření a lehce orestujeme tak, aby zelenina nebyla rozvařená, ale jen lehce změklá. Do lehce vystydlé směsi přimícháme 2 vejce.
3
3. Vyndáme těsto z lednice, vyválíme silnější těsto (asi 3-5 mm) a vyložíme jím formu, kterou nemusíme vymazávat, jelikož je těsto dostatečně tučné. Těsto propíchneme na několika místech vidličkou. Pokud to neuděláte teď, budete to muset udělat při pečení, protože se bude těsto zvedat. Připravenou směs nandáme do formy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct do předehřáté trouby asi na 180°-200°C.