g
šunka
dušená, uzená, sušená... případně rožnovský salám nebo uzená rolka...
1
ks
jarní cibulka
i s natí
100
g
sýr
dle chuti: Niva, Hermelín...
kapie
nebo červená paprika, 0,5 ks
4
ks
vejce
3 -
150
ml
mléko
sůl
dle slanosti sýru a uzeniny, nemusí být
pepř mletý
nebo jiné oblíbené koření (paprika, sušený česnek...)
Postup přípravy receptu
1
Starší zbylou francouzskou bagetu, která už není chutná k přímé konzumaci pokrájíme na plátky a na těsno vyskládáme do koláčové nebo dortové formy 22 cm, vyložené pečícím papírem.
Vejce si rozmícháme s mlékem a ostatní suroviny pokrájíme na drobnější kousky.
3
Na plátky bagety nasypeme pokrájené suroviny, které můžeme smíchat v míse dohromady nebo je na sebe navrstvíme podle toho, jak je budeme postupně krájet (v závěru je to úplně jedno). Vše zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, které můžeme osolit (pozor na slanost sýru a uzeniny, já nesolil vůbec a slané mám rád) a okořenit dle chuti, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 20-25 minut.