• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slaný koláč se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Slaný koláč se zakysanou smetanou

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaný koláč se zakysanou smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 100
      g máslo (Nebo Hery)
    • 100
      g tvaroh (Nízkotučný z vaničky)
    • 200
      g hladká mouka
    • sůl 1/2 lžičky
    • prášek do pečiva 1/2 lžičky
  • Náplň
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 100
      g sýr Nahrubo
    • 1
      ks pórek
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka pepř mletý (Bílý, ale může být i černý)
    • forma Kulatá koláčová
    • pečící papír
    • strouhanka Na poprášení

Postup přípravy receptu

1
Uvedené suroviny na těsto smícháme dohromady, prohněteme a vzniklé těsto než připravíme náplň zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky. Do hrnce nebo hlubší pánev dáme cca lžíci oleje, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, necháme roztopit, přidáme na kolečka nakrájený pórek a cca 5 minut (můžeme i kratší dobu) opékáme. Necháme vychladnout.
2
Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s vejci, strouhaným sýrem a pepřem. Z těsta na jemně pomoučeném vále vyválíme placku velikosti koláčové formy. Do formy vyložené papírem vložíme placku, upravíme, vytvoříme okraje koláče (přečnívající zbytky odřízneme) a těsto vidličkou na všech místech propícháme. Posypeme struhankou, přidáme náplň z pórku a slaniny, zalijeme smetanovou směsí a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme cca 1/2 hodiny, až smetana i okraje koláče začínají hnědnout.
3
Vypadá to možná složitě, ale není, jde to rychle a je to moc dobré za tepla i za studena. Místo pórku a slaniny se dá požít cokoli - šunka, salám, klobáska, brokolice (předvařená) apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zunicka | 5. 4. 2006 12:29

    Dakujem za vyborny recept.Vcera som ho robila na veceru.Na cesto som dala slaninovo-porkovu zmes,na polku dala brokolicu a zaliala smotanovou zmesou. Bolo to vyborne!

  • Marsí | 4. 4. 2006 14:39

    Jak jsem už napsala: důležité je těsto a smetanová směs....to ostatní dle chuti: cibule, žampiony, zelenina...cokoli, co kdo má rád.

  • Anonym | 4. 4. 2006 13:36

    Znam to s cibili, je to vyborny kolac:-)

  • markeet | 4. 4. 2006 13:15

    mnam, vypada to bajecne. docela to pripomina anglicky quiche (v ceskem podani). urcite vyzkousim!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Svačina Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Forma Hladká mouka Máslo Olej Pečící papír Pepř mletý Pórek Prášek do pečiva Strouhanka Sůl Sýr Tvaroh Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Rychlá čína

Rychlá čína

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
16
Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Slaný koláč se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact