• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slaný koláč se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Slaný koláč se zakysanou smetanou

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaný koláč se zakysanou smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 100
      g máslo (Nebo Hery)
    • 100
      g tvaroh (Nízkotučný z vaničky)
    • 200
      g hladká mouka
    • sůl 1/2 lžičky
    • prášek do pečiva 1/2 lžičky
  • Náplň
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 100
      g sýr Nahrubo
    • 1
      ks pórek
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka pepř mletý (Bílý, ale může být i černý)
    • forma Kulatá koláčová
    • pečící papír
    • strouhanka Na poprášení

Postup přípravy receptu

1
Uvedené suroviny na těsto smícháme dohromady, prohněteme a vzniklé těsto než připravíme náplň zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky. Do hrnce nebo hlubší pánev dáme cca lžíci oleje, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, necháme roztopit, přidáme na kolečka nakrájený pórek a cca 5 minut (můžeme i kratší dobu) opékáme. Necháme vychladnout.
2
Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s vejci, strouhaným sýrem a pepřem. Z těsta na jemně pomoučeném vále vyválíme placku velikosti koláčové formy. Do formy vyložené papírem vložíme placku, upravíme, vytvoříme okraje koláče (přečnívající zbytky odřízneme) a těsto vidličkou na všech místech propícháme. Posypeme struhankou, přidáme náplň z pórku a slaniny, zalijeme smetanovou směsí a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme cca 1/2 hodiny, až smetana i okraje koláče začínají hnědnout.
3
Vypadá to možná složitě, ale není, jde to rychle a je to moc dobré za tepla i za studena. Místo pórku a slaniny se dá požít cokoli - šunka, salám, klobáska, brokolice (předvařená) apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zunicka | 5. 4. 2006 12:29

    Dakujem za vyborny recept.Vcera som ho robila na veceru.Na cesto som dala slaninovo-porkovu zmes,na polku dala brokolicu a zaliala smotanovou zmesou. Bolo to vyborne!

  • Marsí | 4. 4. 2006 14:39

    Jak jsem už napsala: důležité je těsto a smetanová směs....to ostatní dle chuti: cibule, žampiony, zelenina...cokoli, co kdo má rád.

  • Anonym | 4. 4. 2006 13:36

    Znam to s cibili, je to vyborny kolac:-)

  • markeet | 4. 4. 2006 13:15

    mnam, vypada to bajecne. docela to pripomina anglicky quiche (v ceskem podani). urcite vyzkousim!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Svačina Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Forma Hladká mouka Máslo Olej Pečící papír Pepř mletý Pórek Prášek do pečiva Strouhanka Sůl Sýr Tvaroh Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

29
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
27
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
22
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
21
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Slaný koláč se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact