Těsto propracujeme a rozprostřeme na plech (v tenké vrstvě). Na 30 minut dáme do lednice. Nakrájíme rajče, pórek a tuňáka na malé kousky, přidáme česnek, sýr, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme smetanu s rozšlehanými vejci. Směs uhladíme na těsto. Zapékáme asi 1/2 hodiny při teplotě 200 °C.
2
Pokud používáme tuňáka z konzervy, necháme rybu řádně okapat.
Skvělý a rychlý koláč. Přidat se dá cokoliv paprika, kukuřice...
Marcela
|19. 3. 2008 13:42
Zkoušela jsem o víkendu, bylo to výborné a dostala jsem pochvalu od všech jedlíků.
Barbora Polakova
|23. 11. 2006 00:57
Vynikajuce!!!
Bert Hauser
|5. 11. 2006 18:37
Včera jsem to vyzkoušel poprvý a dneska to hned pro velký úspěch peču znova - a to do zdatnýho kuchaře mám hodně daleko. Místo pórku jsem dal cibuli (tu, co vypadá jako pórek, kterej jsem nesehnal). Do dortový formy (průměr 26 cm) chce všeho přidat tak o půlku, jinak by to byla spíš slaná placka. A v horkovzdušný troubě to budete péct spíš hodinu. I kulinářský kopyto s tímhle receptem sklidí potlesk na otevřený scéně.
Hana Lorencová
|9. 7. 2006 23:16
Výborný recept, určitě vyzkoušejte, chutná teplý i studený.
MIKY
|2. 7. 2006 23:41
Fantastickej recept!!!!!! Určitě stojí za vyzkošení. Všem tuhle dobrotu vřele doporučuji.
Lenka Chourová
|19. 10. 2005 08:04
Toto je vynikající recept. Já jsem dělala podobný jen z kynutého těsta. Lístkové těsto máme rádi, takže chválím tuto variantu. Koláč je dobrý a hlavně i zdraví. Tuňák není cítit rybinou. Moc dobré.