g
smetanový sýr
typu Lucina,Gervais, muze byt i mozzarella
3
lžíce
strouhanka
nejlepe strouhana nahrubo, pokud mame starsi chleba, tak pouzijeme rozmixovanou stridku
3
lžíce
strouhaný parmazán
oregáno
1
stroužek
česnek
panenský olivový olej
Testo
100
g
ječná mouka
100
g
polohrubá mouka
100
g
máslo
studená voda
cca 60 ml
prášek do pečiva
na spicku lzicky
Postup přípravy receptu
1
Mouky, prášek do pečiva, necelou lžičku soli a změklé máslo dáme do mísy, začneme zpracovávat. Po malých částech přiléváme studenou vodu a vypracujeme hladké těsto, které dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice.
2
Lilek nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Nasolíme a necháme vypotit. Po vypocení osušíme ubrouskem, kolečka naklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na cca 180°C dokud nezměknou a lehce změní barvu. Necháme vychladnout.
3
Těsto rozválíme na pečícím papíru a i s papírem přeneseme do kolačové formy (28 cm). Těsto musí pokrýt i okraje. Dno propícháme vidličkou, jemně potřeme olejem a poklademe kolečky lilku tak, aby se částečně překrývala. Na lilek dáme kousky sýru, dále na kolečka nakrájená rajčata, osolíme, posypeme oregánem a nadrobno nakrajeným česnekem. Strouhanku smícháme s parmezánem a směsí koláč posypeme. Pokapeme olejem, přehneme okraje a dáme péct do předehřáté trouby na 180-200°C po dobu cca 40 minut. Podáváme vlažné či studené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marcela Matejkova
|16. 9. 2013 08:53
Tento kolac rozhodne musim upect. Je v nem vse co mi chutna a co jsem naucila postupem casu jist i meho omackoveho manzela. Dekuji vam za inspiraci. Marcela