Uzeného lososa nakrájíme na nudličky a necháme marinovat se šťávou z půlky citronu, trochou soli, pepře a několika lístky majoránky. Mezitím očistíme dýni a nakrájíme ji na stejně velké kostičky, které povaříme v mírně osolené vodě asi dvacet minut. Potom dýni scedíme a rozmixujeme a ještě chvíli podusíme se 30 g másla, solí, pepřem a půl sklenkou bílého vína. Dýni pak vlijeme do mísy a ještě do horké dýně vmícháme 2 dcl zakysané smetany, jemně zamícháme a necháme vychladit. Do už vychladlé dýně vmícháme lososa (bez marinády) a dva žloutky. Listovým těstem vyložíme máslem vymazanou koláčovou formu a na těsto vlijeme dýni s lososem. Ze zbytku těsta můžeme ještě udělat mřížky na povrch koláče, ale není to nutné. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ALIA
|20. 11. 2005 08:00
Tenhle recept delam prave na Silvestra, nebo podobnych akcich. Pokud mate male kolacove formicky, je to jeste efektnejsi. Pak je, ale dobre udelat tu mrizku na povrch, ale ne moc huste.
airan
|17. 11. 2005 14:56
Tohle mi pripada jako recept hodny jako Silvestrovsky predkrm. Delam neco jako strudl z dyne a nejaka dyne mi vzdy zbyde...tak uz mam napad jak ji zuzitkovat, dekuji moc.