Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. Těsto je elastické, trochu se "vrací" a zdá se ,že je příliš mastné - nelekejte se. Zabalíme do folie a dáme odležet do lednice na 30 minut.
2
Fazolky opláchneme, okrájíme konečky a dáme vařit do osolené vroucí vody. Uvaříme, proplachneme studenou vodou a necháme vychladnout. Mozzarellu nakrájíme na velmi drobno, v misce smícháme se šlehačkou a dáme odležet na 40 minut. Vychladlé fazolky nakrájíme na kousky, smícháme s mozzarellou a šlehačkou, přidáme nadrobenou fetu, natrhané lístečky máty, vejce, osolíme, opepříme a promícháme.
3
Těsto vyválíme a vložíme do vymaštěné koláčové formy (pruměr 28 cm) tak, aby těsto přesahovalo i přes okraje. Můžeme vyválet i na pečícím papíře a takto péci. Dno těsta propícháme vidličkou, posypeme 2 lžícemi strouhanky, poklademe náplní. Opět posypeme 2 lžícemi strouhanky, přehneme okraje a dáme péct do předehřáté trouby na 180-200°C po dobu 30-40 minut (podle trouby). Podáváme za tepla.
4
Já osobně podávám i k obědu jako samostatný chod s čerstvou zeleninou či salátem.