hrst
posekané bylinky
dle chuti : petrželka, majoránka, tymián...
vejce
na potření
Postup přípravy receptu
1
Na pomoučněném stole vyválíme plát těsta, kterým vyložíme dno vyššího plechu (i do okrajů).
2
Na těsto nasypeme a rovnoměrně rozetřeme náplň umíchanou z hrubě rozmačkaných oloupaných vařených brambor, pokrájené očištěné brokolice, drobně pokrájené papriky, nasekaného menšího česneku, posekaných bylinek, pokrájené šunky, rozšlehaných vajec v zakysané smetaně, soli, pepře a muškátového květu.
3
Druhé listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na o něco menší plát, kterým náplň zakryjeme, plát potřeme rozšlehaným vejcem, na několika místech propícháme vidličkou, aby mohla vyjít přebytečná pára při pečení.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Koláč podáváme jak teplý, tak i studený se salátem nebo čerstvou zeleninou.
5
Pokud chceme koláč bezmasý, vynecháme šunku. Tu můžeme nahradit například uzeným sýrem, tofu nebo Čedarem...