g
strouhaný parmazán
nebo Grana Padano, Gran Moravia
1
balíček
prášek do pečiva
1
snítka
rozmarýn
pokud mozno cerstvy
Postup přípravy receptu
1
Cuketu omyjeme, odřežeme konce a nastrouháme na hrubším struhadle. Klobásu nakrájíme na kostičky a na trošce tuku osmahneme, necháme vychladnout. Jehličky rozmarýnu nakrájíme nadrobno. V míse vyšleháme vejce s mlékem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme. Dále přidáme klobásu, cuketu (pořádně ji vymačkáme, abychom odstranili přebytecnou vodu), sýr, rozmarýn, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané chlebíčkové formy, případně můžeme použít pečící papír. Dáme péct do předehřáté trouby na 160-180°C po dobu cca 50 minut (podle trouby). Necháme vychladnout ve formě.
Jasne, ze se zlobit nebudu, vzdyt je to hlavne o inspiraci ;-) . Tenhle chlebik jsem okostovala u kamaradky na oslave, nemohla jsem ho neudelat... <:-) S eidamem se zmeni chut, ale na vysledku se nic urcite nezkazi, hlavne tu cuketu to chce poradne vymackat, aby se vse propeklo. :-*
už máš chutě jo ale vypadá to opravdu dobře, já si teď úplně zamilovala cuketu, tak bych si taky dala jen nevim, trochu mě děsí těch 200g parmezánu.. možná bych ale dala 150g eidamu a jen 50 našeho "falešného" parmezanu. snad se nebude Iva zlobit