g
strouhaný parmazán
nebo Grana Padano, Gran Moravia
1
balíček
prášek do pečiva
1
snítka
rozmarýn
pokud mozno cerstvy
Postup přípravy receptu
1
Cuketu omyjeme, odřežeme konce a nastrouháme na hrubším struhadle. Klobásu nakrájíme na kostičky a na trošce tuku osmahneme, necháme vychladnout. Jehličky rozmarýnu nakrájíme nadrobno. V míse vyšleháme vejce s mlékem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme. Dále přidáme klobásu, cuketu (pořádně ji vymačkáme, abychom odstranili přebytecnou vodu), sýr, rozmarýn, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané chlebíčkové formy, případně můžeme použít pečící papír. Dáme péct do předehřáté trouby na 160-180°C po dobu cca 50 minut (podle trouby). Necháme vychladnout ve formě.
Jasne, ze se zlobit nebudu, vzdyt je to hlavne o inspiraci ;-) . Tenhle chlebik jsem okostovala u kamaradky na oslave, nemohla jsem ho neudelat... <:-) S eidamem se zmeni chut, ale na vysledku se nic urcite nezkazi, hlavne tu cuketu to chce poradne vymackat, aby se vse propeklo. :-*
už máš chutě jo:) ale vypadá to opravdu dobře, já si teď úplně zamilovala cuketu, tak bych si taky dala:) jen nevim, trochu mě děsí těch 200g parmezánu.. možná bych ale dala 150g eidamu a jen 50 našeho "falešného" parmezanu. snad se nebude Iva zlobit:)