Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme a dáme do lednice na 30 minut.
2
Brambory rozmačkáme, olivy (vypeckované) nakrájíme na kolečka. Mozzarellu a ementál nakrájíme na kostičky, malý kousek ementálu jemně nastrouháme (cca 30g). V míse smícháme brambory, olivy, kapary a kostičky sýru. Přidáme vejce, mléko, oregano, osolíme a promícháme.
3
Těsto rozválíme a dáme do koláčové formy tak, abychom měli vytvořené i okraje. Formu můžeme vymazat a vysypat strouhankou a nebo použijeme pečící papír. Dno koláče propícháme vidličkou, naneseme náplň, uhladíme a posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným ementálem. Upečeme v předehřáté troubě na 180-200°C po dobu 30-35 minut (podle trouby). Koláč podáváme teplý, díky roztaveným sýrum je nejchutnější za tepla.
Opravdu moc dobrý koláč, tenhle styl kuchyně máme moc rádi. Kapary jsou výborný nápad. Celkově je chuťově jemnější příště zkusím část mozzarelly nahradit nějakým výraznějším sýrem, snad trefím nějaký který by se to receptu hodil. Napadá mě třeba Gran Moravia