Všechny suroviny (kromě slaniny) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do protějšího rohu cukr, doprostřed droždí. Po zvukovém signálu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Nejlepší je česneková, chléb slaví úspěch i s uzeným masem.
2
Chléb je měkký a nadýchaný i třetí den. Pokud se vám nechce kombinovat 3 druhy mouky, lze použít i 4 hrnky hladké mouky a 1 hrnek mouky grahamové. Pekárna ETA (nebo Vega, Clatronic, AFK) program klasický (=základní, normální apod.), velikost II, kůrka střední.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina Hanáčková
|18. 7. 2009 16:22
Moc dobrý chleba. Včera jsem ho zkoušela, protože mi mamča koupila slaninu. Jelikož ji normálně nejím, tak jsem zkusila tento chleba a dneska jsem ho pekla znovu. Prostě super :-).
Anna Bujoková
|27. 1. 2008 14:50
Nazdar pekařky,teď jsme s manželem načli tento chlebíček a prostě,nemá chybu!!!! Rada pro některé: po upečení každého chleba, ještě teplého, potřete ho slanou vodou a má výbornou kůrčičku.
milena kubikova
|2. 1. 2008 20:33
pekaren mi priniesol jezisko a moj prvy chlieb bol podla tohto receptu. kym sa urobil tak som sa na to pozerala ako na televizor. chlebicek je makky a vonavy. v tescu som dostala iba grahamovu muku, tak som robila z hladkej a graham. postupne budem skusat vsetky recepty a tak zatial nehodnotim, pretoze nemam s cim porovnavat.....ale ako hovorim, je to moj uplne prvy prvucky bochnik a som nim nadsena.
Lucia Drotárová
|29. 12. 2007 07:53
Prosím, jak velké kostičky té slaniny krájíte?
LEO - amonym
|13. 12. 2007 16:03
nešlo mi o program ale o velikost chleba. V Siestě mi to přeteklo.
Máří
|11. 12. 2007 22:32
Anonyme, program základní snad má každá pekárna, hmotnost chleba bude odhadem 1 kg, tak jestli máš malou pekárnu, dej méně surovin.
Anonym
|10. 12. 2007 15:18
v návodu je psaná Eta, ale není uvedeno ve kterém tipu pekárny.
Zuza
|5. 11. 2007 16:03
dnes jsem upekla a je užasný už je půlka pryč :-) přidala jsem ještě lžičku suš. česneku příště přidám aspon 3 !! chlebíček je jedna básen
Pavla Junková
|5. 7. 2007 10:22
Dobrý den-jedním slovem-VÝBORNÝ!!!!
Pavla Junková
|4. 7. 2007 19:21
Dobrý den, moc děkuji za recept, chleba je vynikající a vůně-jedna báseň. Chleba nemá chybu...děkuji za recept...Pavla
Kremlovka
|22. 1. 2007 14:52
Dobrý den,paní Danuše chci Vám poděkovat za to úsilí uveřejňovat tak krásné a chutné recepty.Mám pekárnu od vánoc a zatím vedly spíče hotové směsi,ale po přečtení vašich receptů,zkusím i něco jiného.
Jaroslava Oumarová
|29. 11. 2006 17:51
Ivo, já dávám všude obyčejnou hladkou z obchodu a je to v poho:-)
Danuše
|29. 11. 2006 17:48
Vůbec si tím nelamte hlavu, stačí úplně obyčejná.
Iva Hrubá
|29. 11. 2006 14:15
Prosím,poraďtě.Ta hladká mouka může být obyčejná,co je v obchodech,nebo musí být nějaká speciální.Děkuji.
Jaroslava Oumarová
|21. 11. 2006 14:39
Danuše, tento je také moc dobrý ( ostatně jak jinak - od Vás:-)) Dala jsem půl na půl uzené a obyčejnou slaninu. Grahamovou mouku také ještě nemám, peču se žitnou celozrnnou, tu seženu všude. Dávám 1.
Iva Hoffmanová
|4. 9. 2006 17:35
Pekla jsem ho ve čtvrtek a protože jsme byli s manželem sami doma, zbyl i na sobotu a opravdu byl vláčný a stále moc dobrý. Jen jsem neměla grahamovou mouku, tak jsem dala také 2 hrnky žitné (jako paní Pavlína) a neměl chybu. Dávám 1
Vlasta
|30. 8. 2006 07:53
Dobrý den, vlastním pekárnu teprve dva dny a zatímco první den jsem vyráběla pouze těsta, včera jsem se pustila do prvního chlebíku. Receptů je všude spousta, ale vyhrál to Váš slaninový chléb. Pekla jsem ho s uzeným masem a výsledek je nad očekávání. Postupně budu zkoušet i další recepty, ale tento chléb budu péct častěji. Dávám za 1.
Danuše Bednářová
|27. 8. 2006 22:37
Díky za pochvalu. To se vždycky čte nádherně.
Kajka
|26. 8. 2006 19:57
Paní Danuše , ty Vaše chleby jsou skvělé. Dnes jsem pekla tento slaninový, no je prostě báječný. I obyčejný chléb podle Vás je vynikajíc. Mám pekárničku ETA Sympatic a jsem velmi spokojená. Děkuji za skvělé recepty. Kdo se právě rozmýšlí nad domácí pekárnou, tak ať neváhá a opravdu si ji koupí. Ta investice se vyplatí, uvidíte.
Danuše Bednářová
|11. 8. 2006 08:25
Celozrnná mouka tomu dodá zase jinou konzistenci a i chuť (podle mých zkušeností je pak chleba hutnější). Ale to už záleží na chuťových zvyklostech každého zvlášť. U nás se musí kombinace mouky střídat dle požadavků jednotlivých členů rodiny:-) Kombinace uvedená v receptu má za výsledek chleba v nadýchanější verzi.
Anonym
|10. 8. 2006 20:34
Děkuji za odpověď, a můžete to být" PRO-BIO celozrnná mouka žitná jemně mletá"?Michala
Danuše Bednářová
|10. 8. 2006 07:52
Moukami jsou u nás dobře zásobené řetězce Tesco a Kaufland, Hypernova má zase dobrý výběr BIO přísad. A prodejny typu Racio to všechno doplňují. Chce to opravdu zpočátku oběhnout všechno. Hodně štěstí.
Anonym
|9. 8. 2006 21:54
Prosím Vás , kde kupujete žitnou chlebovou mouku?
Pavlína Matušková
|9. 8. 2006 20:30
Tak jsem to vyzkoušela bez grahamové mouky, jen 2 hrníčky žitné a taky je to skvělé. Jen nevím, jak jste přišli na to,že je vláčný i třetí den. My jsme ho snědli hned :-)
Eva
|8. 8. 2006 21:52
Koupila jsem si domácí pekárnu, tak zkouším všechny možné recepty. Tento taky určitě vyzkouším. Díky.
Danuše
|8. 8. 2006 18:35
Zrovna u tohoto chleba mě odměrky ještě nikdy nezklamaly. Ovšem mouka se u nás nikdy neskladuje dlouho, na to se peče příliš často:-)
jaja 13
|8. 8. 2006 16:09
Chleba bude určitě dobrý, ale neosvědčilo se mi měření surovin na hrnečky nebo odměrky. Nejlepší je používat digitální váhu.
Danuše
|8. 8. 2006 13:23
Vyzkoušejte, fantazii a experimentování se meze nekladou. Já mám z kombinace hladké a žitné vyzkoušený chléb česnekový, který je u nás na 2. místě. Na 1. je právě tento slaninový:-)
Pavlína Matušková
|8. 8. 2006 12:23
A mohla bych dát místo grahamové mouky 2 hrnky té žitné chlebové?
zunicka
|8. 8. 2006 11:05
Marus,pekaren je super vec!Mam znacku Clatronic a som velmi spokojna.Odkedy ju mam,pecivo som v obchode nekupovala.
Maruš
|8. 8. 2006 10:36
Pořád zvažuji koupi pekárny,kloním se k značce ETA-Harmony.Zavřeli nám jedinou pultovku,co jsme měli a zima se blíží.Z receptů bych si tady už určitě vybrala a asi majitelé pekáren jsou spokojeni.