• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Slaninový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Slaninový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaninový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek voda (hrnek = 200 ml)
    • 2
      lžička ocet
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek mouka žitná chlebová
    • 1
      hrnek grahamová mouka
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín
    • 2
      lžička sušené droždí
    • 100
      g slanina česneková

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny (kromě slaniny) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do protějšího rohu cukr, doprostřed droždí. Po zvukovém signálu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Nejlepší je česneková, chléb slaví úspěch i s uzeným masem.
2
Chléb je měkký a nadýchaný i třetí den. Pokud se vám nechce kombinovat 3 druhy mouky, lze použít i 4 hrnky hladké mouky a 1 hrnek mouky grahamové. Pekárna ETA (nebo Vega, Clatronic, AFK) program klasický (=základní, normální apod.), velikost II, kůrka střední.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský slaninový chléb

Francouzský slaninový chléb

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

Slaninový hřbet

Slaninový hřbet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Hanáčková | 18. 7. 2009 16:22

    Moc dobrý chleba. Včera jsem ho zkoušela, protože mi mamča koupila slaninu. Jelikož ji normálně nejím, tak jsem zkusila tento chleba a dneska jsem ho pekla znovu. Prostě super :-).

  • Anna Bujoková | 27. 1. 2008 14:50

    Nazdar pekařky,teď jsme s manželem načli tento chlebíček a prostě,nemá chybu!!!! Rada pro některé: po upečení každého chleba, ještě teplého, potřete ho slanou vodou a má výbornou kůrčičku.

  • milena kubikova | 2. 1. 2008 20:33

    pekaren mi priniesol jezisko a moj prvy chlieb bol podla tohto receptu. kym sa urobil tak som sa na to pozerala ako na televizor. chlebicek je makky a vonavy. v tescu som dostala iba grahamovu muku, tak som robila z hladkej a graham. postupne budem skusat vsetky recepty a tak zatial nehodnotim, pretoze nemam s cim porovnavat.....ale ako hovorim, je to moj uplne prvy prvucky bochnik a som nim nadsena.

  • Lucia Drotárová | 29. 12. 2007 07:53

    Prosím, jak velké kostičky té slaniny krájíte?

  • LEO - amonym | 13. 12. 2007 16:03

    nešlo mi o program ale o velikost chleba. V Siestě mi to přeteklo.

  • Máří | 11. 12. 2007 22:32

    Anonyme, program základní snad má každá pekárna, hmotnost chleba bude odhadem 1 kg, tak jestli máš malou pekárnu, dej méně surovin.

  • Anonym | 10. 12. 2007 15:18

    v návodu je psaná Eta, ale není uvedeno ve kterém tipu pekárny.

  • Zuza | 5. 11. 2007 16:03

    dnes jsem upekla a je užasný už je půlka pryč :-) přidala jsem ještě lžičku suš. česneku příště přidám aspon 3 !! chlebíček je jedna básen

  • Pavla Junková | 5. 7. 2007 10:22

    Dobrý den-jedním slovem-VÝBORNÝ!!!!

  • Pavla Junková | 4. 7. 2007 19:21

    Dobrý den, moc děkuji za recept, chleba je vynikající a vůně-jedna báseň. Chleba nemá chybu...děkuji za recept...Pavla

  • Kremlovka | 22. 1. 2007 14:52

    Dobrý den,paní Danuše chci Vám poděkovat za to úsilí uveřejňovat tak krásné a chutné recepty.Mám pekárnu od vánoc a zatím vedly spíče hotové směsi,ale po přečtení vašich receptů,zkusím i něco jiného.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 11. 2006 17:51

    Ivo, já dávám všude obyčejnou hladkou z obchodu a je to v poho:-)

  • Danuše | 29. 11. 2006 17:48

    Vůbec si tím nelamte hlavu, stačí úplně obyčejná.

  • Iva Hrubá | 29. 11. 2006 14:15

    Prosím,poraďtě.Ta hladká mouka může být obyčejná,co je v obchodech,nebo musí být nějaká speciální.Děkuji.

  • Jaroslava Oumarová | 21. 11. 2006 14:39

    Danuše, tento je také moc dobrý ( ostatně jak jinak - od Vás:-)) Dala jsem půl na půl uzené a obyčejnou slaninu. Grahamovou mouku také ještě nemám, peču se žitnou celozrnnou, tu seženu všude. Dávám 1.

  • Iva Hoffmanová | 4. 9. 2006 17:35

    Pekla jsem ho ve čtvrtek a protože jsme byli s manželem sami doma, zbyl i na sobotu a opravdu byl vláčný a stále moc dobrý. Jen jsem neměla grahamovou mouku, tak jsem dala také 2 hrnky žitné (jako paní Pavlína) a neměl chybu. Dávám 1

  • Vlasta | 30. 8. 2006 07:53

    Dobrý den, vlastním pekárnu teprve dva dny a zatímco první den jsem vyráběla pouze těsta, včera jsem se pustila do prvního chlebíku. Receptů je všude spousta, ale vyhrál to Váš slaninový chléb. Pekla jsem ho s uzeným masem a výsledek je nad očekávání. Postupně budu zkoušet i další recepty, ale tento chléb budu péct častěji. Dávám za 1.

  • Danuše Bednářová | 27. 8. 2006 22:37

    Díky za pochvalu. To se vždycky čte nádherně.

  • Kajka | 26. 8. 2006 19:57

    Paní Danuše , ty Vaše chleby jsou skvělé. Dnes jsem pekla tento slaninový, no je prostě báječný. I obyčejný chléb podle Vás je vynikajíc. Mám pekárničku ETA Sympatic a jsem velmi spokojená. Děkuji za skvělé recepty. Kdo se právě rozmýšlí nad domácí pekárnou, tak ať neváhá a opravdu si ji koupí. Ta investice se vyplatí, uvidíte.

  • Danuše Bednářová | 11. 8. 2006 08:25

    Celozrnná mouka tomu dodá zase jinou konzistenci a i chuť (podle mých zkušeností je pak chleba hutnější). Ale to už záleží na chuťových zvyklostech každého zvlášť. U nás se musí kombinace mouky střídat dle požadavků jednotlivých členů rodiny:-) Kombinace uvedená v receptu má za výsledek chleba v nadýchanější verzi.

  • Anonym | 10. 8. 2006 20:34

    Děkuji za odpověď, a můžete to být" PRO-BIO celozrnná mouka žitná jemně mletá"?Michala

  • Danuše Bednářová | 10. 8. 2006 07:52

    Moukami jsou u nás dobře zásobené řetězce Tesco a Kaufland, Hypernova má zase dobrý výběr BIO přísad. A prodejny typu Racio to všechno doplňují. Chce to opravdu zpočátku oběhnout všechno. Hodně štěstí.

  • Anonym | 9. 8. 2006 21:54

    Prosím Vás , kde kupujete žitnou chlebovou mouku?

  • Pavlína Matušková | 9. 8. 2006 20:30

    Tak jsem to vyzkoušela bez grahamové mouky, jen 2 hrníčky žitné a taky je to skvělé. Jen nevím, jak jste přišli na to,že je vláčný i třetí den. My jsme ho snědli hned :-)

  • Eva | 8. 8. 2006 21:52

    Koupila jsem si domácí pekárnu, tak zkouším všechny možné recepty. Tento taky určitě vyzkouším. Díky.

  • Danuše | 8. 8. 2006 18:35

    Zrovna u tohoto chleba mě odměrky ještě nikdy nezklamaly. Ovšem mouka se u nás nikdy neskladuje dlouho, na to se peče příliš často:-)

  • jaja 13 | 8. 8. 2006 16:09

    Chleba bude určitě dobrý, ale neosvědčilo se mi měření surovin na hrnečky nebo odměrky. Nejlepší je používat digitální váhu.

  • Danuše | 8. 8. 2006 13:23

    Vyzkoušejte, fantazii a experimentování se meze nekladou. Já mám z kombinace hladké a žitné vyzkoušený chléb česnekový, který je u nás na 2. místě. Na 1. je právě tento slaninový:-)

  • Pavlína Matušková | 8. 8. 2006 12:23

    A mohla bych dát místo grahamové mouky 2 hrnky té žitné chlebové?

  • zunicka | 8. 8. 2006 11:05

    Marus,pekaren je super vec!Mam znacku Clatronic a som velmi spokojna.Odkedy ju mam,pecivo som v obchode nekupovala.

  • Maruš | 8. 8. 2006 10:36

    Pořád zvažuji koupi pekárny,kloním se k značce ETA-Harmony.Zavřeli nám jedinou pultovku,co jsme měli a zima se blíží.Z receptů bych si tady už určitě vybrala a asi majitelé pekáren jsou spokojeni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Grahamová mouka Hladká mouka Kmín Mouka Ocet Slanina Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žahour

Žahour

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Domácí lučina

Domácí lučina

Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

213
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
77
Dýňová tortila
Dýňová tortila
56
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
53
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa, seznamte se
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa,…
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody nezplesniví
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody…
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
AHA.cz Costner na synově promoci: Chladné setkání s exmanželkou

Costner na synově promoci: Chladné setkání s exmanželkou

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rozjetá Ivana Andrlová na mejdanu hvězd: Ze skleničky zbyly jen střepy!

Rozjetá Ivana Andrlová na mejdanu hvězd: Ze skleničky zbyly jen střepy!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Další doporučené recepty:

Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninovosýrové houstičky
Slaninovosýrové houstičky
Slaninový hřbet
Slaninový hřbet
Slaninový rohlík
Slaninový rohlík
Slaný anglický koláč
Slaný anglický koláč
Slaný bramborový koláč se sýrem a olivami
Slaný bramborový koláč se sýrem a…
  • Recepty.cz
  • Slaninový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact