• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slaninové vepřové plátky s hlívou
Napište svůj komentář k receptu

Slaninové vepřové plátky s hlívou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 23
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninové vepřové plátky s hlívou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g vepřové kotlety nebo kýta, krkovice..., cca
    • 100
      g anglická slanina
    • 150
      g hlíva ústřičná
    • sádlo nebo olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce zázvor
    • jíška
    • vývar

Postup přípravy receptu

1
Vepřové plátky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje nebo sádla a plátky masa osmažíme dozlatova z obou stran společně s na nudličky pokrájenou slaninou.
2
Ke konci smažení přidáme k masu rozvonět i nasekaný česnek se zázvorem. Následně přisypeme na nudličky pokrájenou hlívu, přilijeme cca 2 - 2,5 dl vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni do změknutí masa, za občasné kontroly a případného podlití.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Nakonec omáčku zahustíme buď troškou jíšky nebo solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody. Vše krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

4
Podáváme s libovolnou přílohou dle vlastní chuti: brambory, kaše, noky, rýže, těstoviny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Houbové plátky na smetaně

Houbové plátky na smetaně

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Hlíva ústřičná Jíška Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřové kotlety Vývar Zázvor

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Vejce na maďarský způsob

Vejce na maďarský způsob

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

27
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
19
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
17
Bramborový guláš
Bramborový guláš
17
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
16
Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept
Dhál indický, falešný …

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Expert o kauze chlípného prince Andrewa: Smutek krále, vztek prince Williama!

Expert o kauze chlípného prince Andrewa: Smutek krále, vztek prince Williama!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Slaninová vinná klobása na pivu
Slaninová vinná klobása na pivu
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Slaninové flíčky s dušeným červeným…
Slaninové rolky
Slaninové rolky
Slaninovosýrové houstičky
Slaninovosýrové houstičky
Slaninový hřbet
Slaninový hřbet
Slaninový chléb
Slaninový chléb
  • Recepty.cz
  • Slaninové vepřové plátky s hlívou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact