• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 200
      g flíčky
    • 400
      g červené zelí čerstvé
    • 220
      g slanina gazdovská nebo libovější debrecínský špek...
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr krupice
    • ocet
    • drcený kmín
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a nasucho, pokud je trochu tučnější, ji osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo oleje. Ke konci smažení přidáme ke slanině rozvonět i jemně nasekaný česnek.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle lehce dozlatova. Přidáme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme, přidáme zhruba lžíci cukru, trošku drceného kmínu a promícháme. Zelí není nutné podlévat, přidáním soli a cukru zelí uvolní dostatek šťávy, která nám postačí na krátké podušení na mírném ohni, pod poklicí. Dusíme na skus, dle vlastní chuti můžeme dosolit nebo osladit, nakonec okyselíme octem a ještě krátce společně podusíme.
3
Flíčky nasypeme do vroucí osolené vody a uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme a nasypeme zpět do hrnce, kde je zasypeme osmaženou slaninou s vysmaženým tukem, opepříme a promícháme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Slaninové flíčky podáváme s dušeným zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninové vepřové plátky s hlívou

Slaninové vepřové plátky s hlívou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Salámy a šunky
Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Česnek Cibule Cukr krupice Drcený kmín Flíčky Ocet Pepř mletý Sádlo Slanina Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Rychlé banánové lívance

Rychlé banánové lívance

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

35
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
35
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
20
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co dát ale pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co dát ale pozor ve zralém věku?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Divoký večírek Petra Jandy: Sexy cirkusačky a Pirk jako svalovec!

Divoký večírek Petra Jandy: Sexy cirkusačky a Pirk jako svalovec!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Další doporučené recepty:

Slané vínové cukroví
Slané vínové cukroví
Slaní šneci II.
Slaní šneci II.
Slaninová vinná klobása na pivu
Slaninová vinná klobása na pivu
Slaninové rolky
Slaninové rolky
Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninovosýrové houstičky
Slaninovosýrové houstičky
  • Recepty.cz
  • Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact