Zpracovat těsto a nechat asi 2 hodiny odstát. Potom rozdělit na 8 bochníků. Každý rozválet na kruh a potřít rozpuštěným máslem. Kruh rozdělit rádýlkem na 16 trojúhelníčků, které stáčíme tak, že začínáme širší stranou k vrcholu. Vytvořené šneky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sýrem, sezamem nebo kmínem. Pečeme v horké troubě (128 ks).
Super recept, do testa jsem pridala 1 lzicku koreni na pizzu, kruh jsem rozdelila na 8 dilku, do kazdeho kapla trochu kecupu a zabalila kolecko Vysociny. S testem se dobre pracuje, vysledek perfektni, vse snezeno. <3
Lena
|1. 8. 2014 12:24
Andra 08.01.2007 | 11:55 | reagovat | závadný
Lunex je tavený syr. Možno použiť aj iný, ale nie veľmi mäkký. Ide o množstvo asi 150g, malé trojuholníčky nestačia.Prosím doplniť autora aj foto.
Děkuji,zakoupím a,,UROBÍM":o))))příští víkend máme mejdlo,tak snad budu mít úspěch:o)))
Andra
|14. 1. 2007 03:17
České syry bohužiaľ nepoznám. Ale myslím, že som na týchto stránkach už čítala, že syrokrém sa predáva aj v Čechách. Ten je určite vhodný. Vlastne si myslím, že je možné použíť väčšinu prírodných tavených syrov. Syry ochutené napr. šunkou, nivou a pod. by som asi nepoužila. V originál recepte sú napísané 3 ks syra - myslí sa syr v obdĺžnikoch. Na jednu dávku dávam 150-180g syra. Nevážim ho presne, odhadujem to "od oka" podľa gramáže na krabičke od syrov. S cestom sa robí celkom dobre, hlavne keď ho necháte odstáť v chladničke.
englicka
|13. 1. 2007 13:20
chtěla bych upéct,tímto se obracím o radu jaký český sýr mám použít a kolik teda gramů.předem moc děkuji
Tereza Jarčušková
|8. 1. 2007 13:05
Áno, lunex je podobný syr ako Syrokrém.
Anonym
|8. 1. 2007 12:04
Myslím,že Lunex je tavený sýr prodávaný na Slovensku.
Andra
|8. 1. 2007 11:55
Lunex je tavený syr. Možno použiť aj iný, ale nie veľmi mäkký. Ide o množstvo asi 150g, malé trojuholníčky nestačia.Prosím doplniť autora aj foto.