Skvele jemne krehke cukrovi. Doporucuji.
Co znamena pozvolna peceme, prosim? 150'C? A jaka je cca doba "dozlatova"? Moc dekuji za radu! O:-) :-[ :-\
Na kolik stupňů prosím pečetě? :-))
Výborné, odporúčam k vínu, dnes sme zjedli z celej dávky :)
ahoj :-* :-)
Trapaaaas
Dnes jsem upekla, křehoučké, opravdu výborné. Sypala jsem kmínem, sezamem, slunečnicí, tvrdým sýrem a česnekem na plátky. Přikládám fotku mého výtvoru.
Děkuji za recept, recept jsem si vytiskla pro další vhodnou příležitost. ;-) :-)) <:-)
Slané cukroví u nás mělo premiéru a je výborné. Drobné cukroví peču jen sladké a nejvíc vanilkové rohlíčky. Do večera je času dost a tak mám nachystáno ještě na jedny. Některé jsem totiž posypala kořením na pizzu a o ty je velký zájem u dětí, tak jim ještě dopřeju, připraví si je sami a já je už jen upeču. Dělají si ještě ovocné kanapky a šunkové šneky z listového těsta se sýrem.
Je to jemná chuťovka a myslím, že k vínu se bude hodit moc dobře. Dnes jsem udělala zkušební a už po nich není ani památka.
Abych tady jen nepovidala.... Upeceno, testo jsem pouzila podobne, sypala makem, sezamem, lnenymi a fenyklovymi seminky. Dobre je to! :-*
To by jste se divila, muj manzel a tchyne se po br. salatu muzou utlouct (majonezu delam doma a trochu jsem ji poitalstila-davam olivovy olej) :-D, loni ochutnala i tchyne od svagrove a jeste si pridavala... <:-) ;-) :-)
a ten brsalát ital sní? :-) jinak děkuju za info, trochu se zajímám o tradiční pokrmy...a italskou kuchyni dost!!
...a ja si to kazdorocne priskotacim s mym bramborovym salatkem s majonezou <:-) <3 :-D
Hodne se pouzivaji recepty na bazi morskych ryb. Jako prvni chod samozrejme nesmi chybet testoviny a to v jakemkoliv trochu slavnostnejsim provedeni: ruzne ochucene lasagne nebo jine zapecene testoviny, ravioli, tortellini... Jako druhy chod morske ryby nebo ruzne pecene (hovezi, veprove), take nadivane kure nebo kapoun. Maji toho celkem dost :-\ . A samozrejme nesmi chybet panettone, kynuta buchta-bochanek s rozinkami a kandovanou pomerancovou kurou. :-)
Můžu se zeptat, co je v Itálii na stole jako tradiční vánoční pokrm? díky D.
Ja delam podobne vinne krehke testo na slany kolac, misto masla davam panensky ol. olej, ma pak pikantnejsi chut. Misto kolace udelam susenky, bude to pekne i jako predkrm na Stedrovecerni stul. <:-) :-*
Jirko, máš to moc pekné a už na jazyku cítim aj tu chuť. Bude dobré k silvestru, :-P len to "cukroví" mi tam vadí. :-! :-! Prajem pekné sviatky.