tyčinky jem dělala v sobotu, ale nevím, kde jsem udělala chybu. Těsto se drobilo, ale na druhou stranu z něj vytékal tuk, tak jsem ještě přidala mouku. Vyvalovat to šlo taky špatně. Sůl jsem do těsta nedávala, říkala jsem si, že je sýr dost slaný (ementál). Moc jsem s výsledkem spokojená nebyla. Tyčinky byly jako bez chuti, tak jsem k nim udělala česnekovou pomazánku.
Anonyme, omlouvam se, u nas - mela jsem na mysli Bulharsko:-))Prosim KUCHARKU ON-LINE o opravu hrnku na 200ml, dekuji.
Pokud chcete mít "Slané tyčky" opravdu slané, tak posolte navrch hrubou solí, těsta nemusíte, sýr je slaný dost.
To jsem nejak nepochopila,jak u nas mensi hrnky?Odmeruje se to v klasickym-250ml?
Podle receptu je sul jen v teste.
Nahore se to posype soli nebo se dava troska jenom do testa?
Těsto se může krájet až na plechu, placku přendám na plech, potřu vajíčkem, posypu mákem a až potom rozkrájím a je to raz dva.
Airan,děkuji za expres odpověď.Bude to bezva pohoštění!!Balkán miluji a tak vítám další recept jak ho použít.
Klerys, tyčinky se krájí otočným zubatým kolečkem - rádýlkem, ale pokud si netroufáte, vykrájejte tvary nějakou formičkou s vlnitým okrajem. Jsou tvary, které jdou pěkně skládat jedna vedle druhé - trojúhelníky, čtverečky,...takže ani nebudete mít moc okrojků:-)
Kleris, ja jsem je jeste nedelala, teprve predevcirem jsem sehnala recept ale obycejne pak posbiram okraje, opet rozvalim a nakrajim:-) Pavli, mouka je v Bulharsku jen hladka, ale mam dobre zkusenosti s namichanou pul na pul s polohrubou. Jen upozorneni - pozor na mouku, hrnky jsou u nas mensi - 200ml a balkansky syr neni tak suchy jako eidam.
Promiňte za možná hloupý dotaz, ale jak vykrájíte z vyválené placky (tj. kruhu) stejnoměrně velké tyčinky?
p.Airan,to musí být výtečné.Opravdu rychlovka.Vyzkouším a děkuji.Mouka by se mohla použít polohrubá ?