Vepřové maso podusíme s kořením {sůl, pepř, kmín, paprika}, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Zelí taky chvilku podusíme a přebytečnou šťávu slijeme. Vše smícháme dohromady a necháme vychladnout.
2
Listové těsto si vyválíme a nakrájíme na obdelníčky, dáme na těsto, přeložíme napůl a okraje dobře přimáčkneme.
3
Vrch těsta můžete posypat kmínem a hrubou solí {sůl opatrně}, nebo sezamovými semínky, grilovacím kořením.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
kikinka251
|15. 6. 2011 18:30
NAMM výbornéé
Simča Sládková
|21. 9. 2009 14:02
Dávala jsem mleté maso a kousek špenátu (koupila jsem špenát zamrazený v takových malých špuntících). Z jednoho balení těsta jsem udělala 20 šátečků (ne zrovna malých) a stačilo to 4-členné rodině k večeři. Přidala jsem zeleninový salát a nemělo to chybu...
Jana V.
|23. 1. 2007 02:32
Občas dělám z listového těsta pirohy plněné směsí strouhaného šunkového salámu a uzeného eidamu.Salám a sýr se jen po nastrouhání smíchá,já už nesolím ani nekořením,před pečením potřu povrch vajíčkem a peču krásně do zlatova.Někdy posypu mákem.
Zdeňka
|21. 1. 2007 14:47
No a ještě rychlejší varianta je z těsta udělat závin s touto náplní.Taky moc dobrý.
Dagmar Stránská
|20. 1. 2007 21:15
Já dělám rychlejší variantu, místo ml.masa dávám na kostičky nakrájené uené maso, je to moc dobré a rychlé.