Dobrý den, dělala jsem Vaše preclíky už dvakrát a vždycky mi je všichni pochvalovali. Dokonce prošly i kritickým okem mé tety:-D.Děkuju moc
Gábino, díky, díky, díky!!!!!! :-)))
Taky dělám tyto preclíky.Mám ráda všechno slané pečivo-telky,tyčky...Formičky na preclíky jsem koupila na nějakém trhu,ale potom jsem je viděla i v domácích potřebách.
Blaženo, posílám odkaz na formičku od Tescomy http://www.tescoma.cz/cz/katalog/xpoloz.php?skupina0=2&skupina=5&skupina2=2&polozka=629792
Pani Blaženka, ak mi pošlete mailom adresu, pri ceste do Prahy vám ho pošlem poštou :)))
Tak zatím jsem vyřezávátko nenašla a kudy chodím tudy hledím. Nekupovala jste ho některá v poslední době?
Slabo vymažte, ja používam teflonovú fóliu, takže sa tým nezapodievam, ale radšej použite papier na pečenie alebo vymažte.
Ma byt plech vymazany nebo to neni nutne?
Kedysi to mali v Carrefoure. Nie je to klasická formička, je to vyrezávatko v tvare praclíka, ktoré je opatrené pružinkou. Vyrežete tvar a pomocou pružinky vytlačíte rovno na plech. Vyrába to aj Tescoma.
Terezko, z tvých receptů jsem nadšená, ale o formičce na preclíky slyším poprvé.... Kde ji v Čechách seženu? Preclíky bych ráda, ale neumím je "vyválet"....
Najlepšie sú na druhý deň, ale vydržia aj dlhšie. Na chuti trocha strácajú tak po 3-4 dňoch, ale závisí to od vlhkosti. Dajú sa dobre mraziť , preto ja radšej nadbytok zmrazím a potom pri izbovej teplote nechám rozmraziť, netrvá to dlho. Mrazím ale málokedy, obyčajne sa rýchlo zjedia.
Predpokladám, že čím sú praclíky čerstvejšie, tým sú chutnejšie. Nestrácajú státím na chuti?
Pečte pri strednej teplote, okolo 180 st. a krátko, kým trocha narastú a budú svetlučko hnedé.
Na kolko stupnov tomam piect a ako dlho..