g
uhličitan amonný
dostání v drogerii a v obchodě s potravinami
6
g
prášek do pečiva
1
hrst
mouka
mouka na podsypání
100
g
sýr
1
hrst
kmín
1
hrst
mák
1
hrst
sůl
hrubá
2
žloutek
na potírání
voda
Postup přípravy receptu
1
Mouka, kypřící prášek, amonium prosejeme, vysypeme do misky, přidáme prošlehanou směs vody, sušeného mléka, soli a žloutků. Nakonec přidáme margarín, který je měkký na pokojovou teplotu. Mícháme, až vznikne stejnorodé těsto. Část těsta ukrojíme, vyválíme a potřeme vajíčkem, posypeme sýrem, kmínem, mákem nebo solí... Potom dáme vše upéct do předehřáté trouby a pečeme na 180-200 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|1. 4. 2008 10:12
Mimochodem,66g pitné vody bych považovala za 70ml
Jana
|1. 4. 2008 10:11
Myslím,že to s těmi gramy nebude tak horké.Naše babičky vařily a pekly od oka a jak nám to chutnalo.
Vlasta K
|11. 7. 2007 07:43
Navážila jsem na normální kuchyňské váze-digitální, mě to moc nenadchlo, ale manžel se mohl užrat!
Marie Svobodová
|9. 7. 2007 18:53
Myslím, že na digitální kuchyňské váze navážíte bez problému
V. Hradilová
|9. 7. 2007 14:21
Tak tento recept mi docela připadá jako výsměch. Nebo se pletu a mezi běžné kuchyňské vybavení patří i lékárenské váhy! Pokud nepatří, napadá mě jedině vynásobit ingredience 10ti a péct slané pečivo z devíti kilogramů těsta a asi si otevřít obchod. Doufám jenom, že pečivo bude prodejné.
Jitka
|9. 7. 2007 13:49
Tak na tenhle recept abych si pořídila lékárenské váhy. A už se vidím, jak odvažuji 66 gramů pitné vody... Pečivo určitě bude dobré, ale to dávkování je pro normálního smrtelníka smrtelné.