Struhadlo potřeme olejem a nastrouháme najemno sýr. Přidáme tuk a mouku, vše zpracujeme a vyválíme asi na 2-3 mm. Formičkou vykrajujeme jednoduché tvary (nebo nožem nakrájíme tyčky, čtverečky, trojúhelníčky atd.). Dáme na vymazaný plech a potřeme vejcem. Můžeme dle chuti posypat solí, kmínem... Pečeme v předehřáté troubě - horkovzduch na 170 °C asi 10 minut.
2
Toto pečivo dělám vždy když zjistím, že mi něco v lednici "prošlo" a je mi to líto vyhodit nebo když mám nějaký zbytek. Dá se tak zpracovat zbytek tvrdého i měkkého tvarohu, tavené i tvrdé sýry, hermelín, niva i balkán. Vždy si nějdříve zvážím sýr, který potřebuji zpracovat a pak si odvážím stejné množství mouky a tuku.
Výborné. Nemůžu jíst kynuté pečivo a tahle alternativa mi moc chutná.
lalinka
|13. 4. 2013 16:07
Dobrota!! :-) , měla jsem udělat rovnou z dvojnásobné dávky!
Alena
|22. 10. 2007 17:40
Opravdu výborné! Sypala jsem ještě sýrem a grilovacím kořením.
Oli
|4. 6. 2007 13:26
Opravdu super recept na spotřebování zbytků sýrů. V ledničce zbyl tvrdý sýr a trochu nivy, tak jsem to o víkendu ozkoušela. Je to opravdu dobré a jednoduché.
Světlana Čelechovská
|30. 5. 2007 13:06
...když dáte místo sýru tvaroh a taky stejné množství tuku a mouky, je z toho vynikající těsto na tvarohové šátečky...z vyváleného těsta vykrajuji čtverečky, plním marmeládou, uzavřu a po upečení ještě horké obaluju v cukru...dobrota...(pro toho kdo mi bude připomínat že recept tu už je - vím)
Zuzana Bernátová
|25. 5. 2007 17:59
Naozaj dobré riešenie na využitie syrových zbytkov,tie sa nájdu skoro vždy.Super recept určite vyskúšam.