Příprava těsta: celá vajíčka se metlou rozmíchají s vodou a mlékem solí, majoránkou, nebo jiným zeleným kořením dle chuti, postupně se přimíchá hladká mouka smíchaná s práškem do pečiva. Těsto se nechá asi čtvrt až půl hodiny odpočinout a poté se z něj smaží na rostlinném oleji palačinky.
Příprava náplně: na jemno nakrájená cibule se opeče na rostlinném oleji, poté se přidají žampiony, které se orestují, vše se zasype šunkou. Po chvilce se přidá rozkrájený hermelín, a než je úplně rozpuštěný, směs se rozdělí na palačinky, které se přeloží napůl a ihned podávají. Nejlépe se zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
JT
|28. 10. 2015 12:08
palačinky naprosto vynikající. naplnila jsem pouze šunkou a sýrem (eidem, hermelín nebo niva) a fakt luxusní!!! <3 <3 <3
Lucyluc
|3. 10. 2015 17:58
Moc dobre :-) ze zacatku jsem mela pochybnosti, jak bylo testo ridke, ale pohoda. Jenom jsem nedelala palacinky na oleji, ale na masle. Byla jsem pochvalena ;-)
A vy jste ten recept vyzkoušela? Na 1/2 litru tekutiny toto množství mouky úplně stačí, nedejte se zmást tím, že vypadá řídké. Když se začne smažit, udělají se krásné tenké palačinky. Hlavně nepřidávat mouku, místo palačinek pak budou těžké tvrdé placky.
Výboré, jednoduché. Z receptu jsem si vzala těsto, naplnila ho špenátem s vajíčkem, pokladla slaninkou, zabalila, posypala sýrem a ml. paprikou a zapekla. Mňam!
Výborné. Jako začátečník v kuchyni jsem se držela přesně receptu, a i když mě děsilo množství vody, dopadlo to skvěle :-)
niobe nightingale
|6. 8. 2009 12:24
Dělala jsem palačinky dneska k obědu akorát s menšíma úpravama - náplň byla z kuřecího masa a nějaké zeleniny ze zahrádky. Nakonec jsem palačinky položila do vymaštěného pekáčku, zasypala sýrem a chvilku zapekla - nikdo si nestěžoval, ba dokonce naopak pěli chválu
Dana Vorlová
|5. 8. 2009 21:29
Vynikající !
Lu
|14. 1. 2008 18:41
Moc dobré, ale té náplně by mohlo být víc.
Anděla Sobotková
|22. 7. 2007 19:35
Děkuji za inspiraci. Neměla jsem po ruce žampiony, ani Hermelín. Postačila Niva, kterou jsem jen vložila do horkých palačinek, zatočila je, sama se pěkně roztavila.Ale nápad s osmaženou cibulkou fakt super.