kg
mouka
polohrubá - nebo 1/4 grahamové či 1/4 hladké
3,40
balení
droždí
obyčejné kostky cca 42 g
1
lžíce
sůl
zarovnaná
5
stroužek
česnek
rozmačkaný
koření na pizzu
nebo oregano - asi kávová lžička
lněná semínka
nebo sezamová
pečící papír
Postup přípravy receptu
1
Těsto zpracujeme jako každé jiné kynuté těsto - vzejít kvásek, nechat alespoň 1/2 hodiny těsto nakynout a pak z něho tvoříme buď malé buchtičky - houstičky nebo grahamky nebo uválíme provázek a stočíme do "šulánků". Tohle těsto se dá použít i na slaný koláč. Nejlepší je ale s tou grahamovou moukou jako grahamky.
2
Jsou vynikající s máslem, jako příloha k salátům, těsto se dá plnit šunkou a sýrem (v podstatě asi čímkoliv). Na povrchu můžete potřít vodou a posypat zbytkem semínek. Tu vynikající chuť tomu právě dodá ten česnek a koření.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ELA
|25. 5. 2006 15:14
tak zase já ze své "kuchařky" - je to zkomolenina z "mein Gott", určitě to není super tajná ingredience :)). mějte se fajn
Marsí
|25. 5. 2006 14:43
hihi..."šmankote"?.....no to se nedá jednoznačně říci...něco jako "ježkovy oči"..."kurňa"...nebo "šmarjájósef"...no tak něco...:o))))..zapomněla jsem tam totiž napsat jak se to peče, ale tady jsou holky šikovné a určitě to ví.
airan
|25. 5. 2006 14:35
Marsi, co je to "šmankote"?
Marsí
|25. 5. 2006 13:40
Šmankote....peče se to ve středně rozehřáté troubě cca 15-20 minut. Orientačně.