• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slaná Jugoslávská buchta od Milady
Napište svůj komentář k receptu

Slaná Jugoslávská buchta od Milady

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaná Jugoslávská buchta od Milady
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžička sůl
  • Kvásek
    • 4
      dl mléko
    • 3
      lžička cukr
    • 40
      g droždí (kostka)
  • Náplň
    • 250
      g hera
    • 2
      žloutek
    • 1
      lžička sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, oleje, soli a kvásku zpracujte těsto - nemusí se dělat zvlášť kvásek, jde to smíchat vše najednou. Máte-li domácí pekárnu, můžete těsto zpracovat v ní - program těsto. Těsto nechejte kynout jen asi 1/4 hodiny.
2
Mezitím ušlehejte heru se žloutky a solí. Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly, každý rozválejte jako na závin asi 1/2 cm silné. Těsto celé potřete ušlehanou náplní a stočte jako závin. Dejte na plech - můžete závin rozdělit napůl, je to úhlednější - potřete náplní i na povrchu a srolované, potřené těsto nakrájejte cik cak (jako velké VVV) až skoro do plechu a posypejte sezamovým semínkem.
3
Pečte ve vyhřáté troubě do světle hněda - dost nabyde.
4
Toto je původní recept, náplň ale můžete ochutit česnekem nebo bylinkami. Buchta může být ještě kaloričtější, když k náplni přidáte sýr, příp. slaninu nebo šunku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Slaná trhaná buchta

Slaná trhaná buchta

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 07:41

    Ivano, koukněte na recept paní Jarčuškové : Česnekové buchty. Je to skoro totéž a prokrojení je tam pěkně popsané:-))

  • Ivana K. | 24. 5. 2006 15:30

    Mohla byste prosím vysvětlit způsob prokrojení, nějak to nechápu.

  • Marsí | 24. 5. 2006 14:59

    Asi podobné, ne-li stejné jako řecká pita....plníme sýrem a je to mňamka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Chorvatsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

25
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Domácí kečup
Domácí kečup
20
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
20
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
20
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Slaná Jugoslávská buchta od Milady
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact