• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slaná Jugoslávská buchta od Milady
Napište svůj komentář k receptu

Slaná Jugoslávská buchta od Milady

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaná Jugoslávská buchta od Milady
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžička sůl
  • Kvásek
    • 4
      dl mléko
    • 3
      lžička cukr
    • 40
      g droždí (kostka)
  • Náplň
    • 250
      g hera
    • 2
      žloutek
    • 1
      lžička sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, oleje, soli a kvásku zpracujte těsto - nemusí se dělat zvlášť kvásek, jde to smíchat vše najednou. Máte-li domácí pekárnu, můžete těsto zpracovat v ní - program těsto. Těsto nechejte kynout jen asi 1/4 hodiny.
2
Mezitím ušlehejte heru se žloutky a solí. Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly, každý rozválejte jako na závin asi 1/2 cm silné. Těsto celé potřete ušlehanou náplní a stočte jako závin. Dejte na plech - můžete závin rozdělit napůl, je to úhlednější - potřete náplní i na povrchu a srolované, potřené těsto nakrájejte cik cak (jako velké VVV) až skoro do plechu a posypejte sezamovým semínkem.
3
Pečte ve vyhřáté troubě do světle hněda - dost nabyde.
4
Toto je původní recept, náplň ale můžete ochutit česnekem nebo bylinkami. Buchta může být ještě kaloričtější, když k náplni přidáte sýr, příp. slaninu nebo šunku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Slaná trhaná buchta

Slaná trhaná buchta

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 07:41

    Ivano, koukněte na recept paní Jarčuškové : Česnekové buchty. Je to skoro totéž a prokrojení je tam pěkně popsané:-))

  • Ivana K. | 24. 5. 2006 15:30

    Mohla byste prosím vysvětlit způsob prokrojení, nějak to nechápu.

  • Marsí | 24. 5. 2006 14:59

    Asi podobné, ne-li stejné jako řecká pita....plníme sýrem a je to mňamka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Chorvatsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Obložená vejce

Obložená vejce

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

164
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
102
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
59
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
53
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
48
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Slaná Jugoslávská buchta od Milady
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact