• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slaná Jugoslávská buchta od Milady
Napište svůj komentář k receptu

Slaná Jugoslávská buchta od Milady

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaná Jugoslávská buchta od Milady
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžička sůl
  • Kvásek
    • 4
      dl mléko
    • 3
      lžička cukr
    • 40
      g droždí (kostka)
  • Náplň
    • 250
      g hera
    • 2
      žloutek
    • 1
      lžička sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, oleje, soli a kvásku zpracujte těsto - nemusí se dělat zvlášť kvásek, jde to smíchat vše najednou. Máte-li domácí pekárnu, můžete těsto zpracovat v ní - program těsto. Těsto nechejte kynout jen asi 1/4 hodiny.
2
Mezitím ušlehejte heru se žloutky a solí. Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly, každý rozválejte jako na závin asi 1/2 cm silné. Těsto celé potřete ušlehanou náplní a stočte jako závin. Dejte na plech - můžete závin rozdělit napůl, je to úhlednější - potřete náplní i na povrchu a srolované, potřené těsto nakrájejte cik cak (jako velké VVV) až skoro do plechu a posypejte sezamovým semínkem.
3
Pečte ve vyhřáté troubě do světle hněda - dost nabyde.
4
Toto je původní recept, náplň ale můžete ochutit česnekem nebo bylinkami. Buchta může být ještě kaloričtější, když k náplni přidáte sýr, příp. slaninu nebo šunku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Slaná trhaná buchta

Slaná trhaná buchta

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 07:41

    Ivano, koukněte na recept paní Jarčuškové : Česnekové buchty. Je to skoro totéž a prokrojení je tam pěkně popsané:-))

  • Ivana K. | 24. 5. 2006 15:30

    Mohla byste prosím vysvětlit způsob prokrojení, nějak to nechápu.

  • Marsí | 24. 5. 2006 14:59

    Asi podobné, ne-li stejné jako řecká pita....plníme sýrem a je to mňamka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Chorvatsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

36
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
32
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Vdova po Žbirkovi (†69) Kateřina: Lásce se nebráním!

Vdova po Žbirkovi (†69) Kateřina: Lásce se nebráním!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Slaná Jugoslávská buchta od Milady
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact