Z mouky, oleje, soli a kvásku zpracujte těsto - nemusí se dělat zvlášť kvásek, jde to smíchat vše najednou. Máte-li domácí pekárnu, můžete těsto zpracovat v ní - program těsto. Těsto nechejte kynout jen asi 1/4 hodiny.
2
Mezitím ušlehejte heru se žloutky a solí. Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly, každý rozválejte jako na závin asi 1/2 cm silné. Těsto celé potřete ušlehanou náplní a stočte jako závin. Dejte na plech - můžete závin rozdělit napůl, je to úhlednější - potřete náplní i na povrchu a srolované, potřené těsto nakrájejte cik cak (jako velké VVV) až skoro do plechu a posypejte sezamovým semínkem.
3
Pečte ve vyhřáté troubě do světle hněda - dost nabyde.
4
Toto je původní recept, náplň ale můžete ochutit česnekem nebo bylinkami. Buchta může být ještě kaloričtější, když k náplni přidáte sýr, příp. slaninu nebo šunku.