Prřpravíme si kvásek. Mouku si dáme do mísy, přisypeme sýr, sůl, cukr, trochu pepře, oloupanou a rozmačkanou bramboru a promícháme. Přidáme kvásek, vejce, vodu, olej a sádlo a vypracujeme těsto, které necháme kynout minimálně 1 hodinu na teplém místě.
2
Šalotky nakrájíme na kolečka, z fenyklu odkrojíme stonky a vnější vrstvu listu a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme 2-3 lžíce oleje, osmahneme šalotku, přidáme fenykl, osolíme a za občasného promíchání necháme změknout (případně přidáme trochu vody). Klobásy a sýr nakrájíme na kostičky. Vetší bábovkovou formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
3
Vykynuté těsto rozválíme na plát, poklademe fenyklovou směsí, klobáskou a sýrem a svineme (jako roládu). Srolované těsto přeneseme do formy tak, aby se dva konce dotýkaly a necháme znovu kynout 1 hodinu. Před pečením potřeme olejem a posypeme strouhankou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C po dobu 40-45 minut.