Zaděláme kvásek v mléce, do mísy dáme mouku, vejce, rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek a zaděláme těsto, necháme hodinu kynout.
2
Mezitím nastrouháme sýr, nakrájíme na kousky ostatní ingredience a po vykynutí těsta vše smícháme dohromady.
3
Vymažeme bábovkovou formu máslem(Ramou), vysypeme strouhankou a dáme do ní směs. Pečeme na 160 °C hodinu, po půl hodině můžeme bábovku zakrýt pečícím papírem.
4
Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme. Je to výborné k pivu i vínu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka S
|5. 1. 2007 22:00
Moc jsem tomuto receptu nevěřila, ale nakonec jsem ho vyzkoušela a nelituju. Opravdu je výsledkem hezká, napohled zajímavá a hlavně chutná bábovka. Foto pošlu vzápětí.