Náhodou to vůbec strašný nebylo a tukem rohlíky také nenasákly.Rohlíky jsem nerozkrojil úplně,jen nakrojil.Půlku vydlabal,naplnil marmoškou,zaklapl,namočil ve vejci,osmažil a svačinka byla raz-dva!Je to sice trošku jiný postup,ale chuť to má stejnou.Dělal jsem i ,,zákusek chudých,, s tvarohem a dobré je to stejně :-)).Posílám 1 a foto.Jiří
Skúsim to tak, aby som sa nikoho nedotkla (lebo to teda naozaj nechcem): po pravde tá desiata zaskočila aj mňa, ja som syna naučila na vodu, tú dostáva aj do školy, sladké žbrndy žiadne a Colu naozaj len výnimočne, s tmavým chlebom nie som až tak úspešná, ale väčšinou ho zje aj tak, údeniny je málo, radšej syry a nátierky (to zdedil po tatinovi). Tiež si myslím, že to nie je vhodné do školy, musí to odkrviť mozog nech je to už akokoľvek urobené. U nás u robí muž tak 2-3 krát do roka chlieb vo vajci, je dosť iných vyprážaných jedál (aj keď ja teda nie som zrovna ich veľká milovníčka), na čo si ešte takto pridávať. Tým ale nechcem povedať, že to nemôže byť dobré, nejedla som (aj keď poznám takéto recepty), nehodnotím. Ale povedať pani Zdene, že nie je asi zdatná v kuchyni, no to sa mi zdá dosť nevhodné.Mimochodom, písala, že to robila jej svokra.
Opět jsem se přesvědčila, že psát negativní komentáře na tyto stránky se prostě nedělá. Paní Soňo, zkuste si znovu přečíst ještě jednou můj komentář, asi jsem jej napsala nějak nesrozumitelně, třeba jeje napodruhé pochopíte. A ať čtu jak čtu, tak jsem Vás ničím neurazila.Pokus se Vás dotklo, že jsem Váš recept nepochválila, tak se moc omlouvám.
Koukám,že jste se do toho obuly dámy.Je to sice kalorické,ale občas zhřešíme všichni a možná i hůř.Myslím,že i moje děti by se olizovali,ale dnes jdu péct jablkovou roládu.Je to taky,,dietní,,.Rychlovka na půl hodinky práce se vším všudy a se zakysanou smetánkou....nebe v hubě.viz recepty.
Děkuji a omlouvám se za překlep.Sai - asi.
Tak jsem to zkusila a jde to, po osmažení nechám na papír.ubrousku, a pak máme křupavý rohlíček s voňavou náplní (dle marmelády), dobrý, dávám 1.
tohle přece neni útok, ale konstatovaní a dělení se o názory. daleko větší útok jsou podle mě slova: "... ale sai nejste tak zdatná v kuchyni." ... no nic, vařte smažte pečte si každej co chcete a komu chcete, ale neberte ostatnim právo na vyjádření vlastního názoru. prostě mě ani paní Zdeně se tenhle recept nelíbí, a tak jsme to napsaly, o tom ty komenty snad jsou, ne? díky
To, že je rohlík, alebo iné vyprážané jedlo, nasiaknuté tukom, je vyzitka kuchárky. Jedlo sa dá vyprážať tak, že nasiaknuté tukom nebude. Marmeláda - ručím vám za to, že doma urobený lekvár je rozhodne zdravší ako údeniny, ktoré sa podávajú aj maličkým deťom, a deti školopovinné ich majú denne na desiatu, rovnako ako sladké limonády, koly a pod. Vy nedáte deťom rožok na desiatu ? majú vždy celozrnný chlieb ? A čo tie šľahačky, ktoré sa dávajú aj tam, kde stačí obyčajná smotana alebo aj mlieko ? Nepáčia sa mi takéto útoky voči receptom, nie sú fér. Ak niečo nechcem, tak si to upravím alebo jednoduchio nerobím vôbec, ale neútočím.
Milé dámy.Za prvé nedělám to každý den abych měla koukat na to jestli je to zdravé nebo ne.Myslím ,že s rukou na srdci bych našla i u vás ne zrovna chutná nebo jinak skvělá jídla.:-(a paní Zdeno nevím proč jste si brala od tchýně naštěstí jen půlku když nemusíte sladké.s tím tukem si musíte umět taky trochu poradit ale sai nejste tak zdatná v kuchyni.
Musím souhlasit s Niobe. Před časem mi tento rohlík nabídla tchyně jako nějakou pochoutku. Nejsem na sladké, tak jsem si vzala jen půlku (naštěstí jen půlku), abych neurazila a bylo mi těžko ještě druhý den. Sladký rohlík nasáklý tukem. Vzhledově ani chuťově nic moc. Nevím, jestli to byla chyba kuchařky nebo receptu.
V tomto musím souhlasit s Niobe. Před časem mi nabídla tento rohlík tchyně, jako nějakou pochoutku. Protože sladké nemusím, vzala jsem si jen půlku (naštěstí jen půlku), abych neurazila a bylo mi těžko ještě druhý den. Sladký rohlík nasáklý tukem. Vzhledově ani chuťově nic moc. Nevím, jestli to byla chyba kuchařky nebo receptu.
dítěti na svačinu? :-O ježiš... tak to je teda... hustý. to mi docela vyrazilo dech - vždyť tam neni ani jedna surovina, která by alespoň zdálivě připomínala něco vhodnýho ke konzumaci... a o "chuti" nemluvě...