Do mísy nasypeme cukr, horkou vodu a olej a zamícháme, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vmícháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Nalijeme do vymazané a vysypané formy (kokosem) a pomalu upečeme. Zkoušíme špejlí během pečení, až se na ni nelepí těsto. Po upečení a částečném zchladnutí, vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout.
2
Po vychladnutí hřbet nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné, ušleháme šlehačku podle návodu, dáme do zdobícího sáčku a nastříkame na řezy. Na šlehačku poklademe oblíbené okapané ovoce. Šlehačku v prášku používám, protože vydrží i do druhého dne krásně tuhá.
3
Chceme-li hutnější variantu, uvaříme hustý pudink (na 1/2 l mléka 2 pud. prášky, 4 PL cukru), necháme zchladit a pak vmícháme do vlažného pudinku kousek másla a ušleháme. Na řezy naneseme nejdříve pudink. krém a pak šlehačku a ovoce.