• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sladký rýžový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Sladký rýžový nákyp

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladký rýžový nákyp
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže
    • rozinky
    • kompotované ovoce
    • máslo
    • 3
      ks bílek
    • 1
      plechovka kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme ve vodě s přidáním lžíce oleje v troubě (nemusíme míchat, až se voda 2 cm nad rýži nalitá vyvaří, je hotová). Do mísy dáme 3 žloutky, kondenzované mléko, povařené a scezené rozinky, uvařenou rýži a vmícháme sníh ze 3 bílků.
2
Do kastrolu vymazaného máslem a vysypaného strouhankou dáme polovinu této rýže, na ni vrstvu ovoce (meruňky, švestky atd.) a zakryjeme druhou polovinou rýže. Navrch klademe tenké lístečky másla a zapečeme v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • metrodezert | 2. 9. 2013 09:10

    mohu se zeptat to se hned syrová rýže peče v troubě s tím salkem?děkuji...

  • tryskomys14 | 10. 2. 2011 13:46

    Chtěla bych se zeptat autora receptu, zda používá Salko, jak je uváděno v komentářích, nebo opravdu kondenzované mléko, které je uvedeno v seznamu surovin.

  • pajazd | 4. 2. 2011 12:47

    právě jsme ho dobaštili a je naprosto vynikající..já děllala porci ze 2 varnych pytliku ryze, pouzila jsem Salko a dala ho jen pulku na ty dva pytliky, jako ovoce jsem dala kompotované meruňky a jahody, akorát jsem navíc přidala vanilkový cukr..a pekla jsem cca 30 minut na 250 stupňu, do zezlátnutí ;-) , je to fakt bašta a super nápad se Salkem :-)

  • A. Juhová | 22. 4. 2008 17:58

    měla jsem doma zbylou rýži od oběda, tak jsem to zkusila podle tohoto receptu, jen ovoce jsem doma neměla, tak jsou dala švestková povidla, co jsem našla v lednici .. voní to krásně, jen nevím, jak dlouho to mám péci :-D

  • Sarka Honzakova | 30. 3. 2007 11:30

    Ted jede manzel na vikend pryc, tak si to udelame s dcerou na obed....manzel by me s tim asi vyhnal, ale my si posmakneme ;-)

  • Hanka | 24. 3. 2007 13:37

    Přidám svůj postup pro nezkušené, jako jsem já. Použila jsem 2 sáčky předvařené rýže (můj pokus s normální rýží dopadl přípáleně a nedovařeně, takže si dávám na chvíli padla), jednu plechovku zahuštěného slazeného mlíka 397 g (i když tady píšou kondenzované, ale na žádné plechovce jsem ten název nenašla, patrně jde o zažitý název, které my mladší ročníky už neznáme),a 0,7 sklenic zavařených meruněk a 3 vajíčka (hrozinky nejíme). Toho mlíka by to ale chtělo dát trochu míň, měla jsem to dost řídký i po upečení. Použila jsem skleněnou zapékací mísu, kterou jsem jen vymazala a nevysypávala,nebylo to potřeba. Pekla jsem to v elektrické troubě na 200 stupňů 45 minut, možná to mohlo být i trochu déle, ale už jsme pospíchali.

  • Radka Nepustilová | 7. 3. 2007 13:26

    Zdravím všechny, neměla jsem doma Salko a tak jsem to vyřešila tak, že jsem místo Salka použila mléko a cukr v poměru na 2 hrnky syrové rýže (uvařit ve vodě se špetkou soli a trochou oleje) cca 1,5 hrnku mléka a 3 lžíce cukru (kdo má rád hodně sladké, může dát i víc). Navíc doporučuji přidat trochu citrónové kůry a vanilkový cukr. Celkově výborné, dávám za 1, vařila jsem už nákyp mnohokrát, ale vždy z kaše (pálí se, musí se míchat,...), toto je jednodušší a moc dobré.

  • Slavka | 19. 1. 2007 13:23

    Tak som to skusila, chutovo je fakt vyborny, nie je taky suchy, ako klasicky nakyp s mliekom. Dala som 160g ryze, salko skoro cele, odliala som do dvoch kav :-). Akurat, ze bol "trochu cierny, pretoze som to dala v teplovzdusnej rure na ventilator, 220C, a asi na 20 min., nezakryte v jenskej mise. Vyzeralo to, ako keby som robila nakyp prvykrat, ale bol vyborny... trosku drahsi obed, ale asi stoji za to.

  • Petra P. | 13. 11. 2006 16:24

    Myslim si, ze tyto stranky pouziva dost lidi, kteri zrovna presne nevedi "jak na vec" a proto stanove alespon priblizne mnozstvi a napr. doba peceni je uzitecna. A Marketo, zajimalo by me jaka ty jsi kucharka?! Vsichni prece nekde a nejak zacinali, tak nema smysl nekoho urazet...

  • Isabel | 4. 11. 2006 14:17

    dnes som ho robila na obed a je vynikajuci. dala som hrncek ryze a cele kondenzovane mlieko, nakyp bol "nasosany" akurat a akuratne sladky. s jemne kyslymi marhulami to bola mnamka. urcite ho budem robit znovu.

  • Maruš | 22. 8. 2006 18:43

    Někde jsem vyčetla,že se může dát na dno a boky formy linecké těsto,na to rýžovou hmotu a upečeme.Takže by z toho měl být rýžový koláč.Nemám to ale vyzkoušené.

  • Anonym | 20. 8. 2006 06:29

    ok - já jsem kuchař amatér a tyto stránky považuji za skvělé. Vždy se zde dá najít něco nového, nový přístup k přípravě stejných věcí. Já třeba dnes ocenil hint " vysypat kastrol strouhankou" (já teda modifikoval na hladkou mouku) - nákyp jsem vařil několikrát, vždy byl ok, ale vždy dost přípečený. Dnes se povedl vyjímečně a šel krásně vyklopit. Dík..

  • Jitulke | 4. 8. 2006 15:49

    Moc lákavé a už se těším na zítra až ho uvaříme.Díky za recept.To s tím poměrem je vážně směšné vždyť je to jednoduchéjako facka.

  • Tereza Jarčušková | 14. 12. 2005 12:39

    Mne sa osvedčilo variť ryžu v mlieku v hrnci na varenie mlieka. Má dvojité dno, určite sa nepripáli a nemusím pri tom stáť.

  • Jana z VM | 14. 12. 2005 10:29

    Já si myslím, že jsem dost zkušená kuchařka, ale v tomto receptu je to kondenzované slazené mléko nezvyklé, proto si myslím, že právě tady měl být alespoň přiměřený podíl rýže k mléku. Ostatní suroviny jdou odhadnout, připadně rýži dochutit, ale to mléko je zrádné - aby nebyl nákyp příliš sladký nebo naopak. A ta "silná" slova Markéty se mi nelíbí.

  • Jana H. | 13. 12. 2005 16:40

    Moje maminka tento nákyp vařila přímo v mléce. Jak to dělala, že se jí rýže nepřipálila to nevím. Asi u toho stála a pořád míchala. Dělala ho se sušenými švestkami a nebo jablky. Dělala asi tři vrstvy a na konec polila žloutky a dala zapéct. Na vrch po upečení dávala skořicový cukr. nejlepší byl druhý den studený.

  • Tereza Jarčušková | 13. 12. 2005 14:29

    Milá Monika, amatérizmus je vtedy, ak potrebujem každú vec podrobne popísať, odmerať a pod. Kuchár profesionál vie, ako na vec, aj keď robí nový recept, pretože varenie ovláda, má predstavivosť, skúsenoati a fantáziu. Nazvať hanbou tieto stránky je trochá silná káva. Veď ostatne nikto vás nenúti tieto stránky otvárať.

  • Markéta | 13. 12. 2005 14:02

    Každý si může dát množství kolik potřebuje a jak mu vyhovuje, a ne tvrdohlavě trvat na nějakém množství. To musíte vařit jenom podle množství, to ste teda kuchařky!!!!!!!!!!

  • Jana z VM | 30. 9. 2005 09:32

    Já už jsem jej taky pekla a zapomněla ohodnotit. trochu mně dělalo problém to kondenzované mléko - nevěděla jsem, na jaké množství rýže jedna plechovka bude. Aby to nebylo moc sladké dala jsem jenom polovinu plechovky, protože jsem vařila rýži ve dvou sáčcích bez oleje a normálně ve vodě. Po upečení se mi to zdálo málo sladké, tak jsem nahoru nalila ještě trochu kondenzovaného mléka, rozetřela a krásně se vpilo do nákypu! Bylo to moc dobré, na povrchu vláčné, vůbec ne suché, příště to budu zase takto dělat.

  • Věra | 30. 9. 2005 07:59

    Opravdu velmi dobrý recept...Množství si každá šikovná kuchařka určí dle strávníku, není třeba doplňovat množství a postup je jasný

  • Bohunka | 29. 9. 2005 17:22

    Myslím si, že toto není zrovna recept, kde je nutno mít přesně stanovené množství. Stačí, aby zapracovala fantazie a šikovná kuchařka si poradí. Jinak recept jsem vyzkoušela a u dětí uspěla

  • Jana Tichá | 29. 7. 2005 10:50

    Recept vypadá moc lákavě. Asi ho udělám. Dala bych vařit asi tak hrnek rýže a nebo bych se SLUŠNĚ zeptala!

  • Monika Matoušková | 29. 7. 2005 10:45

    To mám tak nejradši takový amatérismus, kdy v receptu nejsou stanovena přesná množství a pak se v postupu používají suroviny, které nejsou uvedeny v ingrediencích. To je pěkná ostuda pro Vaše stránky!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Oběd Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Kompotované ovoce Kondenzované mléko Máslo Rozinky Rýže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

152
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
81
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
62
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
59
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
58
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Sladký rýžový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact