• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Sladký rýžový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Sladký rýžový nákyp

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladký rýžový nákyp
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže
    • rozinky
    • kompotované ovoce
    • máslo
    • 3
      ks bílek
    • 1
      plechovka kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme ve vodě s přidáním lžíce oleje v troubě (nemusíme míchat, až se voda 2 cm nad rýži nalitá vyvaří, je hotová). Do mísy dáme 3 žloutky, kondenzované mléko, povařené a scezené rozinky, uvařenou rýži a vmícháme sníh ze 3 bílků.
2
Do kastrolu vymazaného máslem a vysypaného strouhankou dáme polovinu této rýže, na ni vrstvu ovoce (meruňky, švestky atd.) a zakryjeme druhou polovinou rýže. Navrch klademe tenké lístečky másla a zapečeme v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • metrodezert | 2. 9. 2013 09:10

    mohu se zeptat to se hned syrová rýže peče v troubě s tím salkem?děkuji...

  • tryskomys14 | 10. 2. 2011 13:46

    Chtěla bych se zeptat autora receptu, zda používá Salko, jak je uváděno v komentářích, nebo opravdu kondenzované mléko, které je uvedeno v seznamu surovin.

  • pajazd | 4. 2. 2011 12:47

    právě jsme ho dobaštili a je naprosto vynikající..já děllala porci ze 2 varnych pytliku ryze, pouzila jsem Salko a dala ho jen pulku na ty dva pytliky, jako ovoce jsem dala kompotované meruňky a jahody, akorát jsem navíc přidala vanilkový cukr..a pekla jsem cca 30 minut na 250 stupňu, do zezlátnutí ;-) , je to fakt bašta a super nápad se Salkem :-)

  • A. Juhová | 22. 4. 2008 17:58

    měla jsem doma zbylou rýži od oběda, tak jsem to zkusila podle tohoto receptu, jen ovoce jsem doma neměla, tak jsou dala švestková povidla, co jsem našla v lednici .. voní to krásně, jen nevím, jak dlouho to mám péci :-D

  • Sarka Honzakova | 30. 3. 2007 11:30

    Ted jede manzel na vikend pryc, tak si to udelame s dcerou na obed....manzel by me s tim asi vyhnal, ale my si posmakneme ;-)

  • Hanka | 24. 3. 2007 13:37

    Přidám svůj postup pro nezkušené, jako jsem já. Použila jsem 2 sáčky předvařené rýže (můj pokus s normální rýží dopadl přípáleně a nedovařeně, takže si dávám na chvíli padla), jednu plechovku zahuštěného slazeného mlíka 397 g (i když tady píšou kondenzované, ale na žádné plechovce jsem ten název nenašla, patrně jde o zažitý název, které my mladší ročníky už neznáme),a 0,7 sklenic zavařených meruněk a 3 vajíčka (hrozinky nejíme). Toho mlíka by to ale chtělo dát trochu míň, měla jsem to dost řídký i po upečení. Použila jsem skleněnou zapékací mísu, kterou jsem jen vymazala a nevysypávala,nebylo to potřeba. Pekla jsem to v elektrické troubě na 200 stupňů 45 minut, možná to mohlo být i trochu déle, ale už jsme pospíchali.

  • Radka Nepustilová | 7. 3. 2007 13:26

    Zdravím všechny, neměla jsem doma Salko a tak jsem to vyřešila tak, že jsem místo Salka použila mléko a cukr v poměru na 2 hrnky syrové rýže (uvařit ve vodě se špetkou soli a trochou oleje) cca 1,5 hrnku mléka a 3 lžíce cukru (kdo má rád hodně sladké, může dát i víc). Navíc doporučuji přidat trochu citrónové kůry a vanilkový cukr. Celkově výborné, dávám za 1, vařila jsem už nákyp mnohokrát, ale vždy z kaše (pálí se, musí se míchat,...), toto je jednodušší a moc dobré.

  • Slavka | 19. 1. 2007 13:23

    Tak som to skusila, chutovo je fakt vyborny, nie je taky suchy, ako klasicky nakyp s mliekom. Dala som 160g ryze, salko skoro cele, odliala som do dvoch kav :-). Akurat, ze bol "trochu cierny, pretoze som to dala v teplovzdusnej rure na ventilator, 220C, a asi na 20 min., nezakryte v jenskej mise. Vyzeralo to, ako keby som robila nakyp prvykrat, ale bol vyborny... trosku drahsi obed, ale asi stoji za to.

  • Petra P. | 13. 11. 2006 16:24

    Myslim si, ze tyto stranky pouziva dost lidi, kteri zrovna presne nevedi "jak na vec" a proto stanove alespon priblizne mnozstvi a napr. doba peceni je uzitecna. A Marketo, zajimalo by me jaka ty jsi kucharka?! Vsichni prece nekde a nejak zacinali, tak nema smysl nekoho urazet...

  • Isabel | 4. 11. 2006 14:17

    dnes som ho robila na obed a je vynikajuci. dala som hrncek ryze a cele kondenzovane mlieko, nakyp bol "nasosany" akurat a akuratne sladky. s jemne kyslymi marhulami to bola mnamka. urcite ho budem robit znovu.

  • Maruš | 22. 8. 2006 18:43

    Někde jsem vyčetla,že se může dát na dno a boky formy linecké těsto,na to rýžovou hmotu a upečeme.Takže by z toho měl být rýžový koláč.Nemám to ale vyzkoušené.

  • Anonym | 20. 8. 2006 06:29

    ok - já jsem kuchař amatér a tyto stránky považuji za skvělé. Vždy se zde dá najít něco nového, nový přístup k přípravě stejných věcí. Já třeba dnes ocenil hint " vysypat kastrol strouhankou" (já teda modifikoval na hladkou mouku) - nákyp jsem vařil několikrát, vždy byl ok, ale vždy dost přípečený. Dnes se povedl vyjímečně a šel krásně vyklopit. Dík..

  • Jitulke | 4. 8. 2006 15:49

    Moc lákavé a už se těším na zítra až ho uvaříme.Díky za recept.To s tím poměrem je vážně směšné vždyť je to jednoduchéjako facka.

  • Tereza Jarčušková | 14. 12. 2005 12:39

    Mne sa osvedčilo variť ryžu v mlieku v hrnci na varenie mlieka. Má dvojité dno, určite sa nepripáli a nemusím pri tom stáť.

  • Jana z VM | 14. 12. 2005 10:29

    Já si myslím, že jsem dost zkušená kuchařka, ale v tomto receptu je to kondenzované slazené mléko nezvyklé, proto si myslím, že právě tady měl být alespoň přiměřený podíl rýže k mléku. Ostatní suroviny jdou odhadnout, připadně rýži dochutit, ale to mléko je zrádné - aby nebyl nákyp příliš sladký nebo naopak. A ta "silná" slova Markéty se mi nelíbí.

  • Jana H. | 13. 12. 2005 16:40

    Moje maminka tento nákyp vařila přímo v mléce. Jak to dělala, že se jí rýže nepřipálila to nevím. Asi u toho stála a pořád míchala. Dělala ho se sušenými švestkami a nebo jablky. Dělala asi tři vrstvy a na konec polila žloutky a dala zapéct. Na vrch po upečení dávala skořicový cukr. nejlepší byl druhý den studený.

  • Tereza Jarčušková | 13. 12. 2005 14:29

    Milá Monika, amatérizmus je vtedy, ak potrebujem každú vec podrobne popísať, odmerať a pod. Kuchár profesionál vie, ako na vec, aj keď robí nový recept, pretože varenie ovláda, má predstavivosť, skúsenoati a fantáziu. Nazvať hanbou tieto stránky je trochá silná káva. Veď ostatne nikto vás nenúti tieto stránky otvárať.

  • Markéta | 13. 12. 2005 14:02

    Každý si může dát množství kolik potřebuje a jak mu vyhovuje, a ne tvrdohlavě trvat na nějakém množství. To musíte vařit jenom podle množství, to ste teda kuchařky!!!!!!!!!!

  • Jana z VM | 30. 9. 2005 09:32

    Já už jsem jej taky pekla a zapomněla ohodnotit. trochu mně dělalo problém to kondenzované mléko - nevěděla jsem, na jaké množství rýže jedna plechovka bude. Aby to nebylo moc sladké dala jsem jenom polovinu plechovky, protože jsem vařila rýži ve dvou sáčcích bez oleje a normálně ve vodě. Po upečení se mi to zdálo málo sladké, tak jsem nahoru nalila ještě trochu kondenzovaného mléka, rozetřela a krásně se vpilo do nákypu! Bylo to moc dobré, na povrchu vláčné, vůbec ne suché, příště to budu zase takto dělat.

  • Věra | 30. 9. 2005 07:59

    Opravdu velmi dobrý recept...Množství si každá šikovná kuchařka určí dle strávníku, není třeba doplňovat množství a postup je jasný

  • Bohunka | 29. 9. 2005 17:22

    Myslím si, že toto není zrovna recept, kde je nutno mít přesně stanovené množství. Stačí, aby zapracovala fantazie a šikovná kuchařka si poradí. Jinak recept jsem vyzkoušela a u dětí uspěla

  • Jana Tichá | 29. 7. 2005 10:50

    Recept vypadá moc lákavě. Asi ho udělám. Dala bych vařit asi tak hrnek rýže a nebo bych se SLUŠNĚ zeptala!

  • Monika Matoušková | 29. 7. 2005 10:45

    To mám tak nejradši takový amatérismus, kdy v receptu nejsou stanovena přesná množství a pak se v postupu používají suroviny, které nejsou uvedeny v ingrediencích. To je pěkná ostuda pro Vaše stránky!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Oběd Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Kompotované ovoce Kondenzované mléko Máslo Rozinky Rýže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

61
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
49
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Zemřel Jiří Bartoška (†78): První slova Marka Ebena! O všech nemocích ani lidi nevěděli

Zemřel Jiří Bartoška (†78): První slova Marka Ebena! O všech nemocích ani lidi nevěděli

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Sladký rýžový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact